Osoblje restorana u Virdžiniji prolazi kroz obuku zavodništva, kako bi povećali promet.
Glumac Karl Džejms drži zaposlenima "Pica ekspresa" u Ričmondu časove flertovanja sa mušterijama, kako bi poboljšao njihov odnos sa ljudima koji dolaze u restoran.
Zaposleni bi trebalo da "lagano flertuju" sa mušterijama, kako bi ih opustili, oraspoložili i, naravno, natjerali da u restoranu ostanu što duže i samim time potroše više novca.
"Glumac je doveden kao stručnjak za komunikaciju i međuljudske odnose. Njegovi časovi trebalo bi da nauče zaposlene da 'podmažu' mušterije", rekao je izvor blizak upravi restorana.
Džejms je pokretač "Projekta dijalog", specijalnih kurseva koji pomažu ljudima u vještini komunikacije. Među njegovim klijentima su i "Unilever" i BBC.
"Nadam se da se podrazumijeva da će flert biti ograničen na komplimente, osmjehe ili ćaskanje, a ne na pitanja kao što je 'šta radite poslije, kada spakujete djecu u krevet'", rekla je Anđela Baron iz Instituta za praćenje razvoja zaposlenosti.
(MONDO)