• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najhumanije slavne osobe u 2008.

“Svojim sam očima vidjela šta jedna posuda obične riže znači gladnom djetetu“, rekla je Dru Barimor.

 Najhumanije slavne osobe u 2008. Izvor: MONDO

Američki magazin 'People' objavio je listu najhumanijih slavnih osoba u 2008. godini, a na vrhu liste se nalazi neprevaziđena Opra Vinfri, jedna od najbogatijih ali sigurno i najdarežljivijih osoba na svijetu.

Opra, poznata američka televizijska voditeljka u ovoj godini je donirala nevjerovatnih 50 miliona dolara u dobrotvorne svrhe čime je opravdano zaslužila titulu najhumanije slavne osobe za 2008. godinu.

Glumica Dru Barimor je također ove godine oduševila fanove kad je odlučila pokloniti milion dolara organizaciji World Food Programme i tako osigurati hranu za gladnu djecu Afrike.

“Svojim sam očima vidjela šta jedna posuda obične riže znači gladnom djetetu“, rekla je slavna glumica.

Bred Pit i bivši predsjednik Bil Klinton uložili su velike napore u projekat obnove kuća uništenih u uraganu Katrina, dok je glumica Hali Beri skupljala novac za žene oboljele od raka dojke.

Glumica Riz Viterspun ove je godine provela neko vrijeme u Japanu gdje je pružala podršku ženama koje su preživjele rak dojke, a veliki borac za zaštitu okoline Leonardo Di Kaprio snimio je nagrađivani film 'The 11th Hour' o globalnom zatopljenju i predstavio prvu 'zelenu' kreditnu karticu napravljenu od ekološkog materijala.

Istaknuti borci za ljudska prava Dejvid Bekam i Anđelina Džoli ove su godine također putovali svijetom gdje su kao UNICEF-ovi ambasadori dobre volje pomagali bolesnoj i gladnoj djeci širom svijeta.

'Ne mogu zatvoriti oči pred desetinama hiljada djece koje umiru od inače izlječivih bolesti', rekao je slavni fudbaler.

Glumica Eva Longoria Parker se isto našla na listi zbog svog humanitarnog rada s djecom oboljelom od raka iz siromašnih krajeva Latinske Amerike. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop