• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia: "fantastična" trojka

Triling mobilnih telefona koje je Nokia najavila, predstavljaju jednostavne i jeftine uređaje, namenjene najširem krugu korisnika.

 Nokia: "fantastična" trojka  Izvor: MONDO

Predstavljena su tri modela, ali su zapravo u pitanju dva. Prvi model, pod oznakom 6600, dolazi u verziji preklopnika i slajdera, dok model 3600 dolazi samo kao slajder telefon.

Iako je Nokia u svom obraćanju medijima bila malo štura sa objavljivanjem specifikacija, evo šta se zna o ova tri telefona. Nokia 6600 preklopnike poseduje OLED displej veličine 2.13 inča, kameru od 2 megapiksela sa duplim LED blicem i mogućnost 3G konekcije. Za spavalice postoji mogućnost setovanja alarma samo dvostrukim pritiskom na taster telefona. Isti metod može se primeniti i kod definisanja parametara pri odbijanju poziva. Kada je u pitanju slajder verzija, Nokia 6600 poseduje nešto veći QVGA displej, kameru od 3.2 megapiksela i instaliranu uslugu "Nokia Maps", koja svakako može koristiti. Na kraju, model 3600 slajder takođe poseduje kameru od 3.2 megapiksela, uslugu "Nokia Maps" i manji ekran od prethodna dva modela (u šturom saopštenju za štampu ne ističe se kojih dimenzija).

Iako je Nokia bila pomalo misteriozna kada su u pitanju tehnički detalji, epiteti kao što su "dodir", "osećaj", "lepota", "sofisticiranost" i drugi, preporučuju ove telefone (makar ako se radi i o marketinškom triku). Cena novih Nokia telefona iznosi 275 evra za preklopni 6600 model, odnosno 250 evra za slajder 6600, dok će se Nokia 3600 prodavati po ceni od 175 evra. Sva tri modela u prodaji će se naći tokom trećeg kvartala 2008. godine.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS