• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia ponovo tuži Apple

Finska Nokia saopštila je da je sudovima u Britaniji, Njemačkoj i Holandiji podnijela tužbe protiv kompanije Apple

 Nokia ponovo tuži Apple  Izvor: MONDO

Nokia je tužila Apple  zbog navodnog kršenja njenih patentnih prava na tehnologiju korišćenu u proizvodnji iPhona, iPada i iPod Toucha.

Najnovije tužbe, podnesene između oktobra i decembra, uslijedile su nakon ranijih tužbi finskog giganta, u kojima se tvrdi da njegove patente krši širok spektar proizvoda kompanije Apple, koja je na to odgovorila - sopstvenim tužbama protiv Nokie, prenijela je agencija AP.

U saopštenju najvećeg svjetskog proizvođača mobilnih telefona se navodi da je broj tužbi podnetih protiv kompanije Apple američkoj Međunarodnoj trgovinskoj komisiji i sudovima u saveznim državama Delaver i Viskonsin povećan sa ranijih 24 za novih 13.

Tužbe u vezi patentnih prava su česte u sektoru telekomunikacija i na donošenje presude uglavnom treba čekati nekoliko godina.

"Ovo je sastavni dio patentnih ratova u industriji na čijem tržištu vlada velika gužva. Nokia ima prilično veliki portfolio patenata i oni žele da to očuvaju što je više moguće", izjavio je analitičar londonske firme "Stratedži analitiks" Nil Moston i dodao da se isto dešava sa svim velikim kompanijama u tom sektoru, kao što su Samsung, RIM i Apple.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS