• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opština Inđija uvela "M-upravu"

Projekat "M-uprave" građanima će olakšati prevazilaženje administrativnih prepreka.

 Opština Inđija uvela "M-upravu" Izvor: MONDO

Korisnici kompanije Telekom Srbija u Inđiji, koji su registrovani za mobilna plaćanja, moći će da putem Internet ili wap MONDO portala naruče dokumenta iz ponude opština uključenih u taj sistem.

U ovom trenutku moguće je naručivanje izvoda iz matične knjige rođenih u opštini Inđija, a očekuje se proširenje i na druge opštine i druga dokumenta.

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić istakao je, na konferenciji za novinare održanoj u utorak, da je Telekom Srbija prepoznao važnost elektronske uprave i razvio novu uslugu koja predstavlja budućnost u odnosima građana i javne administaracije.

On je naglasio da projekat "M-uprava" omogućava kvalitetnu uslugu poreskim obveznicima, drastično smanjuje korupciju i omogućuje transparentno poslovanje administracije.

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko rekao je da je ta kompanija, pored standardnog tržišnog nadmetanja, opredeljena i za podizanje opštih razvojnih performansi društva i državne uprave u Srbiji.

On je ukazao da projekat "M-uprave" treba da olakša prevazilaženje administrativnih prepreka građanima i investitorima i dodao da je to brz i jednostavan načina da se dođe do izvoda iz matične knjige rođenih, a do kraja maja to bi trebalo da bude prošireno i na druga dokumenta.

Za korišćenje usluge "M-uprave" potrebno je da se korisnik u banci registruje za servise mobilnog plaćanja i da bude korisnik Dina card platne kartice.

Dokumenta se mogu naručiti preko MONDO wap portala odlaskom u podmeni "Ekstra" ili MONDO web portala odlaskom u podmeni "Interakcija".

Usluga "M-uprave" naplaćuje se 10 dinara plus PDV i za postpaid i za prepaid korisnike, a za obradu zahteva u banci usluga se naplaćuje 15 dinara sa Dina card računa.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS