• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opština Inđija – do izvoda preko 064 mreže!

Telekom Srbija u saradnji sa Opštinom Inđija, po prvi put je u jednoj lokalnoj samoupravi u Srbiji uveo nov način poslovanja - sistem m-Uprava!

 Opština Inđija – do izvoda preko 064 mreže! Izvor: MONDO

Ovim projektom, Direkcija za mobilnu telefoniju Telekoma Srbija a.d. svojim korisnicima omogućila je da preko mobilnog telefona, koristeći usluge MONDO WAP ili WEB portala, u nekoliko jednostavnih koraka, naruče izvod iz matične knjige rođenih.

Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija a.d, istakao je da je su do sada usluge državne uprave koje su namenjene građanima bile manje razvijene od usluga namenjenih firmama, dodavši da će ovim projektom stvari krenuti nabolje.

"Telekom Srbija a.d. prepoznao je da se savremena telekomunikaciona rešenja mogu iskoristiti i za unapređenje rada opština. Pokretanjem ovog pilot projekta omogućili smo da usluge opštinske uprave budu dostupnije građanima. Za korišćenje m-Uprave potrebno je samo da se korisnik u banci registruje za servise mobilnog plaćanja i da bude korisnik DinaCard kartice", izjavio je Radujko.

Goran Ješić, predsednik Opštine Inđija, naglasio je da će uvođenjem m-Uprave, opština još efikasnije poslovati: "U Srbiji građani 37 opština mogu da dobiju izvod iz matične knjige rođenih bez odlaska u prostorije uprave, ali 116 opština ne nudi nikakve informacije preko Interneta. Uvođenjem m-Uprave građani će zahvaljujući Telekomu Srbija a.d. moći da dokumenta koja izdaju pojedini državni organi naruče preko mobilnog telefona. Uvođenjem m-Uprave, Opština Inđija je još jednom potvrdila da je lider u razvoju e-governmenta u Srbiji."

Uzimajući u obzir mogućnosti i kapacitete koje m-Uprava pruža, Telekom Srbija a.d. osmislio je ovaj sistem tako da i druge opštine i državne institucije iz Inđije (sudovi, zavodi i sl.) mogu da se povežu na m-Upravu i preko mobilnog telefona ponude svoje usluge građanima.

Cena usluge m-Uprava je niža od uobičajenog načina izdavanja izvoda i zavisi od opštine, vrste dokumenta i svrhe za koju se uzima, kao i od načina preuzimanja dokumenta – lično ili dostavom na kućnu adresu. Zato se mt:s usluga tarifira istovetno za postpaid i prepaid korisnike u iznosu od 10 dinara (bez PDV-a), a korisniku se sa DinaCard računa za obradu zahteva u banci usluga tarifira u iznosu od 15 dinara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS