• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

The Spiderwick Chronicles

The Spiderwick Chronicles je igra koja donosi osveženje na mobilne platforme.

 The Spiderwick Chronicles  Izvor: MONDO

Naziv: The Spiderwick Chronicles
Izdavač: Vivendi Games Mobile
Format: Mobilni telefon
Žanr: Akcija, Film/ TV
Broj igrača: 1
Veličina: 289KB

Ne samo zbog razloga što oživljava pomalo zaboravljeni avanturistički žanre, već i pristup igranju koji se može porediti sa osmobitnim konzolaškim ova igra će se , pre svega, dopasti nešto starijim korisnicima mobilnih telefona i pravim zaljubljenicima u grafičke avanture ali i mlađim korisnicima kojima je namenjena. The Spiderwick Chronicles je igra koja je, kao i većina u poslednje vreme, nastala po filmskom scenariju. Igra je, kao i film, namenjena najmlađoj publici, pa se sa te strane mora i prići opisivanju ove igre.

Izometrijska grafika je prvi i najvažniji link ka osmobitnim starim avanturama, recept koji je korišten u hitovima kao što su Legend of Zelda ili Pokemon.

Priča ove igre počinje na Spiderwick imanju, gde se porodica Grace doselila i otkrila skkriveni svet magije i vila koje u njemu obitavaju. Tu odmah nailazimo na prvu pozitivnu stvar kod ove igre. Nema bespotrebnog odugovlačenja sa introima, odmah se prelazi na glavnu priču a time i zadržava pažnja najmlađih igrača. Kretanje u igri je dobro i potpuno se slaže sa izometrijskim pogledom. Kada su u pitanju avanturistički elementi, ova igra ih poseduje u dovoljnim količinama. Od magije, preko istraživanja lokacija i zagledanja u svaki ćošak, do mogućnosti upotrebe svega na bilo čemu (jer ovo su ipak elementi koje svaka avantura u manjoj ili većoj meri poseduje).

Ipak, sa avanturističkim pristupom se možda i malo preteralo. Pvo se možda najbolje da primetiti u situacijama kada treba da pronađete komponente kako biste napravcili lampu i osvetlili mračne prostorije. Mehanika je prilagođena dečijem uzrastu, i tu se nema šta prigovoriti. Ali kada se u priču umeša narator koji vam kaže kako ne bi trebalo da propustite da uzmete ključ iz kovčega (uzgred sve kovčege u oblasti ste već ranije detaljno pretresli), to zaista može pokvariti istraživačku prirodu igre The Spiderwick Chronicles.

Možda se dužina igre neće dopasti starijim igračima, ali je ona savim dovoljna za najmlađe. A oni koji žele povratak u mladost i osmobitnu arhitekturu, ili samo da prošire svoju Siderwick kolekciju, igra će predstavljati pravo malo blago. Pomenućemo još i da je igra namenjena evropskom tržištu i da je može igrati (na žalost) samo jedan igrač.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS