• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mobilni širokopojasni net sve popularniji

Mobilni širokopojasni (broadband) net koristi više od pola milijarde ljudi, a "Erikson" predviđa da će se ovaj broj duplirati do kraja 2011.

 Mobilni širokopojasni net sve popularniji Izvor: MONDO

Očekuje se da će najveći broj korisnika, oko 400 miliona, biti koncentrisan u azijsko-pacifičkom regionu, zatim u Sjevernoj Americi i Zapadnoj Evropi sa po više od 200 miliona korisnika.

"Erikson" procjenjuje da će do 2015. godine broj korisnika broadband interneta dostići 3,8 milijardi, pri čemu će 95 odsto biti zasnovano na HSPA, CDMA i LTE mrežama.

Prihvatanje mobilnog širokopojasnog interneta ubrzano je jakim rastom upotrebe "pametnih" telefona, povezanim lap top računarima i tabletima, uz uvođenje mreža visokih performansi.

Korisnici smartfona u sve većem broju koriste aplikacije i internet usluge u pokretu.

Globalna razmjena podataka putem mobilnih mreža ubrzano raste, a kako je "Erikson" najavio u avgustu 2010. godine - ovaj saobraćaj je u toku samo jedne godine utrostručen, navedeno je u saopštenju.

Protekla godina je takođe bila uspješna za Long-Term Evolution (LTE) tehnologiju, navodi kompanija "Erikson" i ističe da je do sada potpisala komercijalne ugovore sa 11 operatora širom svijeta, a gotovo pola od 16 mreža koje je "Erikson" instalirao pušteno je u komercijalnu upotrebu, pri čemu operatori i korisnici počinju da imaju koristi od brzog pristupa mrežama koji omogućuje LTE tehnologija.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS