• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook obustavio dijeljenja adresa

Facebook je prvo odobrio, a zatim odustao od toga da dozvoli drugim aplikacijama da prikupljaju lične podatke korisnika.

 Facebook obustavio dijeljenja adresa Izvor: MONDO

Da li je riječ o pritisku ili samoinicijativnoj odluci?

Facebook je prije samo nekoliko dana, izdao dozvolu za pristupanje adresama i brojevima telefona korisnika, ali ne i podacima o njihovim prijateljima.

Dozvole moraju da, kako su precizirali u Facebooku, budu eksplicitno dodijeljene na zahtjev korisnika preko prostora za dijalog namijenjenog standardnim dozvolama.

Međutim, više članova Facebooka, smatra da ne postoji razlog za to da svi programeri mogu da prikupljaju brojeve mobilnih telefona i adrese veb korisnika.

Kompanija specijalizovana za razvoj bezbjednosnih rešenja "Sofos", upozorila je na potencijalnu opasnost od izmjene zbog prisustva velikog broja "zlonamjernih" programa na Facebooku.

Da li zbog tih kritika, ili samoinicijativno, tek u Facebooku su odlučili da povuku dozvolu dok ne izvrše određene promjene koje će pomoći korisnicima da imaju jasan uvid u to koje informacije dijele.

"Radimo na tome da, što je moguće brže, ovu mogućnost dozvolimo, ali tako da bude apsolutno bezbjedna i jasna našim korisnicima", kažu u Facebooku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS