• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ultimate Mortal Kombat 3

Ultimate Mortal Kombat 3 je fantastični rimejk arkadnog klasika, sa sjajnim izborom boraca, odličnom grafikom i intuitivnim kontrolama.

 Ultimate Mortal Kombat 3 Izvor: MONDO

Naziv: Ultimate Mortal Kombat 3
Izdavač: EA Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Borilačke
Broj igrača: 1

Teško je pretočiti u riječi kakav je uticaj na klince u vreme igraonica imala originalna igra Mortal Kombat, sa svojom naprednom, skoro filmskom grafikom i sjajnim scenama borbe.

Naravno, u današnje vrijeme, igra izgleda prilično pitomo imajući u vidu konkurenciju, ali i dalje ima vizuelni kvalitet i logiku igre koji je drže u vrhu borilačkih igara za mobilne telefone.

Ultimate Mortal Kombat 3 (UMK3) prati zaplet prethodnih dijelova ovog serijala.

Zaplet, kao što vjerovatno i sami znate, nema neku težinu ali fanovi mogu biti sigurni da se EA Mobile potrudio da svaki od sedam boraca koji se pojavljuju u ovom nastavku, ima svoj produžetak priče.

Odabarni borci u UMK3 su veoma raznovrsni, Sonya - ima sjajnu nožnu tehniku, a Cyraxa - moć teleportovanja. Mada, ubacivanje Sub-Zeroa i Scorpiona je više stvar nostalgije nego bilo čega drugog (svi smo uvek birali njih dvojicu, zar ne).

Ipak, glasovi, izgled i animacije su gotovo preslikane sa originalne verzije. Ono što je drugačije u UMK3 su kontrole.

Kontrole su u ranijim verzijama bile ili jako slične originalu (što će reći komplikovane), ili toliko pojednostavljene da je igra gubila smisao. UMK3 je pokušao da prevaziće ovaj problem tako što je ponudio dva načina kontrole - standardni i napredni.

Standardni način kontrole je veoma jednostavan i ima automatski izbor udaraca koji izvodite pritiskajući samo taster ‘5’, dok “komboe” i “fatalitije” izvodite pritiskom na taster ‘7’ uz eventulni pritisak na neki od dva tastera za pravac.

Za razliku od standardnog, napredni način kontrole pokušava da vas vrati u vreme originala, kada je svaki taster vršio jedan običan udarac, dok ćete za “komboe” i “fatalitije” morati da imate uvežbane prste, ali i da znate pravu kombinaciju tastera.

Super je to što je lista kombinacija za svakog borca dostupna u uvek tokom borbe, pa je veoma lako naučiti sve poteze, tako da nećete morati da prelistavate menije ili časopise kao nekada.

Učenje poteza će biti veoma važno ukoliko odlučite da igrate na težim podešavanjima, naročito u okviru “Warrior” i “Master” kampanja koje imaju vezanih sedam, odnosno devet borbi.

U stvari, finalna borba sa Shao Kahnom je možda i preteška. Njegovi podmukli napadi, kao što je nalet ramenom, će vas sprečiti da izvedete bilo kakav udarac u toku cijele runde, pa će vam borba sa njim biti više frustrirajuća nego zabavna.

I uz ovu teškoću, UMK3 je definitivno jedna od najboljih borilačkih igara za mobilne telefone danas. Izbor kontrola, a oba načina su dobro urađena, je sjajna mogućnost koju igra pruža, kako bi mogli da je igraju i početnici i iskusni igrači. Takođe, izbor boraca je malo redukovan u odnosu na original, ali su grafika, animacije i logika igre ostali nepromijenjeni.

Ovu fantastičnu igru možete preuzeti OVDJE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS