• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LG u Barseloni predstavio Optimus 3D

LG je u Barseloni na Mobile World Congressu predstavio Optimus 3D, prvi smartphone sa 3D tehnologijom za koji nisu neophodne specijalne naočare.

 LG u Barseloni predstavio Optimus 3D Izvor: MONDO

LG Optimus 3D je prvi mobilni telefon koji korisnicima pruža mogućnost snimanja i gledanja 3D fotografija. Ovaj model radi na Androidu, pokreće ga Texas Instruments dvojezgarni procesor od jednog gigaherca, a korisniku pruža sve što i najbolji telefoni iz smart klase, uz još jednu dimenziju pride.

Korisnici pri tome ne moraju da nose naočare sa kojima se ljudi po definiciji osjećaju glupavo, već mogu da uživaju u mogućnostima 3D tehnologije bez ikakvih pomagala.

Telefon ima kameru od pet megapiksela sa dva objektiva na poleđini, tako da se prave dva snimka scene koju korisnik želi da fotografiše.

Zatim se ta dva snimka simultano prikazuju na ekranu telefona, tako da jedim okom gledamo snimak jednog, a drugim drugog sočiva. Tehničke detalje LG, naravno, drži u tajnosti, ali se zna da je ekran telefona pokriven slojem prozirnog materijala koji je sličan onom koji se koristi za izradu 3D naočara za bioskop, prenosi "Dejli mejl".

Ovaj materijal razdvaja dva seta slika na ekranu i usmjerava ih ka oku korisnika koje onda te slike "čita" u 3D formatu. Potpuni 3D efekat postiže se ako je telefon udaljen od posmatrača oko 50 centimetara.
Iako primjena ove tehnologije na smartphone modelu nikoga ne ostavlja ravnodušnim, činjenica je da je trenutno dostupno veoma malo 3D filmova i TV programa koje je moguće gledati na novom Optimusu. Da bi ovaj problem bio riješen, LG je sklopio sporazum sa sajtom YouTube koji bi trebalo da olakša i ubrza upload i razmjenjivanje 3D zapisa za Optimus.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS