• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolje se prodaju Apple prenosivi računari

Zahvaljujući prodaji 7,33 miliona iPada u četvrtom kvartalu 2010. godine Apple je uspio da nadmaši konkurenciju iz HP, Acera, Della i Toshibe.

 Najbolje se prodaju Apple prenosivi računari Izvor: MONDO

Kompanija Apple je u četvrtom tromjesečju prošle godine izbila na vodeće pozicije u svijetu po prodaji mobilnih računara, objavila je analitička kompanija DisplaySearch.

Zahvaljujući prodaji 7,33 miliona iPada u četvrtom kvartalu 2010. godine Apple je uspio da nadmaši konkurenciju iz HP, Acera, Della i Toshibe.

Apple je prodao 10,2 miliona prenosivih računara (17,2 odsto tržišta), HP 9,3 miliona (15,6 odsto), Acer 8,4 miliona (14 procenata), Dell 5,9 milona (9,9 odsto) i Toshiba 5,1 milion (8,6 odsto).

Osim kompanije Apple, svoj udio na tržistu prenosivih računara za godinu dana je uvećala i Toshiba, i to za 15 procenata.

Na svjetsko tržište je u poslednjem kvartalu 2010. godine plasirano 59,6 miliona mobilnih kompjutera (zajedno sa tabličnim), objavio je DisplaySearch.

iPad je danas najpopularniji tablet i orjentir za konkurenciju. U 2010. godni Apple je prodao 14,8 miliona ovih aparata zadržavajući lidersku poziciju na tržištu.

Prema podacima kompanije Strategy Analytics, iPad je učestvovao sa 75 odsto u svjetskim isporukama tabličnih računara u četvrtom kvartalu 2010. godine. Prodaja tabličnih računara je u istom kvartalu donijela tek 17 odsto ukupnih prihoda kompaniji Apple.

Analitičari predviđaju da će Apple u 2011. godini sačuvati vodeće pozicije na tržištu tablet računara, iako će se pod pritiskom konkurencije, udio kompanije nešto smanjiti.

Procjene prodaje iPada u ovoj godini variraju od 27 do 43,7 miliona uređaja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS