• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Nastavak Deathly Hallows Part 1 je avantura sa fantastičnom atmosferom koja će se svidjeti čak i najvećim Hari Poter skepticima.

 Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 Izvor: MONDO

Naziv: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1
Izdavač: EA Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Film i TV
Broj igrača: 1

Oprostićemo vam ako ste se malo umorili od Harija Potera. Baš zato smo odlučili da ovu recenziju pustimo sada, kada su prošle sve reklame, trejleri, intervjui u vezi sa ovim filmom.

Ali, morali smo da ispoštujemo mladog čarobnjaka, jer su prethodne dve Hari Poter igre za mobilne telefone bile prilično dobre, naročito Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Za one kojima zaplet nije poznat (ako takvih uopšte ima), Deathly Hallows počinje malo mračno: Hari je upravo napustio školu poslije smrti Dambldora, Voldemor se vratio i preuzeo ministarstvo magije, ali Ron i dalje ima riđu kosu.

Igra počinje sa Harijem, Ronom i Hermionom koji se kriju od Smrtoždera. Ovaj mirni period neće trajati dugo, jer će vas vrlo brzo otkriti jedan od sluga Mračnog gospodara. Vrijeme je da isučete štapić...

Borba u igri Deathly Hallows ima iznenađujuće stratešku postavku. Pošto ste na početku naoružani samo sa “zaglupi” činima, moraćete da uvežbate brzo kretanje kako biste izbegli neprijateljske čini, kao i da povremeno pritisnete taster '5', kako biste bacili svoje. Takođe, možete okružiti Harija "protego" činima, pritiskom na taster '*'.

Kako budete napredovali kroz prvih par poglavlja, otključavaćete nove čini za Harija, često baš u situacijama kada vam zatrebaju kako biste riješili određenu zagonetku.

Moraćete i da ovladate miješanjem napitaka, koristeći obilje sastojaka koje ćete pronaći. Iako ćete miješanje jednostavno odraditi, tako što ćete ući u meni i odabrati odgovarajući recept, ova radnja je novi i dobrodošao dodatak igri.

Dodatna opcija koja povećava zanimljivost igre, je i sistem vođenja magijskih poena. Oni se dodjeljuju na osnovu čini koje ste bacili dok je borba trajala, ili sakupljajući specijalne zlatne zvijezde.

Ove poene možete koristiti za poboljšavanje vaših atributa (povećava snagu čini koje bacate), vještina za pravljenje napitaka ili veštinu skrivanja.

Svaki nivo traje dugo (što je vrlo prijatno iznenađenje) i trebaće vam četrdesetak minuta samo da završite prvo poglavlje. Na svu sreću, poziciju možete snimati u svakom trenutku tako što ćete izaći u glavni meni.

Atmosfera je sjajna sve vrijeme, jer bilo da se šunjate po nekoj kući tražeći tragove, ili da lutate šumom u potrazi za sigurnim mjestom za postavljanje kampa, Smrtožderi će vam biti na tragu.

Kao da zli čarobnjaci nisu dovoljni, povremeno ćete sretati opake Dementore, što će vas primorati da bacite "patronus" čini kako bi ih vaš magični jelen otjerao.

Uz puno zabave koje će vam igra donijeti postoji i par loših sitnica. Iako je borba uvijek sjajna, povremeno će Hari biti suočen sa najezdom paukova, što će vas potpuno onemogućiti da bacate čini. Takođe, Ron i Hermiona će se ponekad zaglavljivati što će vam usporiti napredak.

Sve u svemu, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 je odličan primjer za svaki razvojni tim koji planira da napravi igru po ugledu na neki film. Brilijantna atmosfera, izazovne borbe i izvanredna priča su sjajan magični recept, na koji bi bio ponosan svaki Majstor napitaka.

Igru možete preuzeti OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS