• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CeBit otkriva tajnog šampiona IT industrije

CeBit je još uvijek najveći svjetski sajam računara. Ove godine biće održan od 1. do 5. marta u Hanoveru.

 CeBit otkriva tajnog šampiona IT industrije Izvor: MONDO

"CeBit se održava u sopstvenoj, posebnoj klasi. Njegova snaga je u raznovrsnosti, jer to je jedina takva manifestacija u svijetu koja pruža pregled čitavog lanca digitalnog stvaralaštva. Tu se ne radi o mobilnim telefonima, ni o elektronskim tabletima, ni o drugim trendovima, već se tu pruža sveukupna slika tržišta“, kaže portparol Sajma, Hartvig Fon Zas.

Broj izlagača se u odnosu na prošlu godinu povećao na 4.200. Među njima su i neka velika imena koja su prethodnih godina počela da zaobilaze ovaj Sajam, na primjer, proizvođači štampača: "Brader", "Epson" i "Kseroks".

"Na CeBitu smo objedinili mnoge faktore koje drugi sajmovi ne mogu da ponude. Imamo sveobuhvatan i renomirani kongresni program. Na jedinstven način spajamo politiku, privredu i nauku. Predstavljamo istraživačke centre iz čitavog svijeta - ovo je najveća svjetska istraživačka platforma“, kaže portparol CeBita koji će ove godine biti održan od 1. do 5. marta u Hanoveru.

CeBit će se predstaviti sa četiri težišta. "CeBit leb" je platforma za razmjenu iskustava istraživačkih institucija i univerziteta; "CeBit pro" je informativna platforma rukovodilaca u industriji; "CeBit gav" je posvećena informacionoj tehnici u organima vlasti, a "CeBit lajv" je platforma posvećena potrošačima, a uvedena je nakon što je proteklih godina mnogo veća pažnja posvećivana stručnim gostima.

CeBit ima i državu-partnera. To je ove godine Turska, zemlja za koju se smatra da poprilično zaostaje za razvijenim svijetom na planu tehnologija informacija i komunikacija. No, to nije tačno, kaže Hartvig Fon Zas.

"Turska je neka vrsta tajnog šampiona u međunarodnoj IT industriji. Ona je godinama bila samo uvoznik, ali sada je i izvoznik hardvera i uslužnih djelatnosti. Ona predstavlja vrlo zanimljivo tržište za investicije, koje ima veliki razvojni potencijal“, kaže za "Dojče vele" Hartvig Fon Zas.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS