• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Video konferencije zahvaljujući Telekomu i Ciscu

TelePresence je sistem koji omogućava održavanje sastanaka poslovnih partnera koji se nalaze na različitim geografskim lokacijama.

 Video konferencije zahvaljujući Telekomu i Ciscu Izvor: MONDO

Kompanije Telekom Srbija i Cisco Srbija nastavljaju saradnju instaliranjem četiri Cisco TelePresence rešenja u svojim sedištima u Beogradu, Podgorici, Banjaluci i Kosovskoj Mitrovici, saopšteno je na konferenciji za novinare koja je održana u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency.

TelePresence je sistem koji omogućava održavanje sastanaka poslovnih partnera koji se nalaze na različitim geografskim lokacijama, simulira realnu situaciju i osećaj prisustva udaljenih učesnika razgovora.

Sistem se sastoji od posebne prostorije, elipsoidnog stola za kojim sede realni učesnici, dok se ispred njih nalaze plazme na kojima su prikazani drugi (udaljeni) učesnici sastanka. Sistem obezbeđuje video visoke definicije, dobrog zvuka uz mogućnost sagledavanja celog sagovornika (a ne samo njegovog lica kako je to slučaj kod nekih drugih video sadržaja).

Instaliranjem Cisco TelePresence sistema smanjuju se operativni troškovi i omogućuje lakše obavljanje poslovnih razgovora. Na ovaj način povećava se produktivnost i konkurentnost kompanija koje koriste TelePresence sistem.

"Budućnost komunikacija su multimedijalni sadržaji koji će se kombinovati sa određenim virtuelnim konceptima kako bi krajnjim korisnicima bila simulirana neka realna životna situacija. Telekom Srbija je spreman za taj novi oblik komunikacija! Izabrali smo Cisco TelePresence tehnologiju, jer je to vrhunsko rešenje današnje video komunikacije , a mi razumemo dobrobiti korišćenja ovakvog novog komunikacionog sistema. Takođe smo vrlo ponosni da pripadamo klubu najinovativnijih kompanija na svetu koje koriste Cisco TelePresence", izjavio je Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija.

Ceo sistem je zasnovan na mrežnoj IP strukturi, a preko "touch screena" je moguće obaviti poslovnu komunikaciju sa udaljenim poslovnim partnerima. Telekom Srbija je prva firma u ovom delu evrope koja će implementirati TelePresence sistem, a u skorijoj budućnosti planira da svoje poslovanje proširi i na druge zemlje u regionu.

"Telekom je među 25 provajdera telekomunikacionih usluga u svetu sa kojima kompanija Cisco Systems sarađuje. Veliko nam je zadovoljstvo da sa Telekomom Srbija lansiramo ovaj sistem i u ovom delu Evrope", istakao je Andreas Heimgartner, direktor za strateške partnere u Centralno-istočnoj Evropi kompanije Cisco Systems.

Svakako je značajno istaći mogućnost korišćenja sistema i kod privatnih korisnika (pogotovo u našoj zemlji koja poseduje dosta ljudi u dijaspori), gde su članovi porodica dugo razdvojeni i nemaju priliku da se često viđaju.

Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 400.000 evra (odnosi se na sva četiri centra u kojima će se sistem ugraditi), a u Telekomu veruju da će se investicija isplatiti za oko sedam meseci.

Sistem će funkcionisati tako što će se TelePresence prostorije za održavanje sastanaka iznajmljivati (od strane Telekoma, sa punom opremom) poslovnim korisnicima. Od septembra tekuće godine TelePresence sistem biće dostupan i u komercijalne svrhe.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS