• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokrenut portal "E-obrazovanje"

Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović zvanično pustio u rad portal "E-obrazovanje" namjenjen učenicima, studentima i nastavnicima.

 Pokrenut portal "E-obrazovanje" Izvor: MONDO

Informacije o svim nivoima obrazovanja i obrazovnim ustanovama u RS, kao i stručne sadržaje namijenjene predavačima i druge korisne informacije zainteresovani će od danas moći pratiti na internet stranici www.eobrazovanje.com.

Putem portala "E-obrazovanje" građani mogu dobiti odgovore na sva pitanja iz oblasti obrazovanja, zatražiti savjet školskog psihologa a besplatno se mogu preuzeti skripte koje će im pomoći da savladaju gradivo za "ECDL" testiranja.

Portal "E-obrazovanje" namjenjen prvenstveno učenicima, studentima i nastavnicima, ali i drugim građanima zvanično je danas pustio u rad ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović.

Obraćajući se prisutnima na svečanosti puštanja u rad ovog portala održanoj u banjalučkoj Gimnaziji, ministar Kasipović je rekao da je današnji događaj samo nastavak modernizovanja obrazovanja u RS nakon uvođenja elektronskog dnevnika i informatičkog usavršavanja zaposlenih u prosvjeti.

"Portal će biti interaktivnog karaktera i omogućiće kontakt između svih škola i svih nastavnika u RS", rekao je Kasipović i istakao da će portal doprinijeti kvalitetu obrazovnog sistema RS.

Nenad Banović, predstavnik kompanije "Lanako" Banjaluka koja je radila na ovom projektu, rekao je da se radi o prvom portalu ovakve vrste u BiH rađenom po najnovijim tehnologijama.

On je naglasio da se na portalu informacije vezane za obrazovanje uključujući i pravne akte iz ove oblasti.

Pokretanje portala pozdravio je i direktor Republičkog pedagoškog zavoda Mirko Banjac ističući da je na ovaj način obrazovanje za jedan veliki korak bliže javnosti.

Projekat uspostavljanja portala "E-obrazovanje" pripremilo je Ministarstvo prosvjete i kulture RS u saradnji sa banjalučkom kompanijom "Lanako".

Svečanosti u Banjalučkoj gimanaziji prisustvovali su učenici, profesori i brojni predstavnici obrazovnih ustanova u RS.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS