• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Internet Explorer 9 stiže 15. marta

Konačna verzija Internet Explorera 9 na evropsko tržište stiže 15. marta. Beta verziju preuzelo je do sada oko 25 miliona korisnika širom svijeta.

 Internet Explorer 9 stiže 15. marta Izvor: MONDO

Konačna verzija Microsoftovog Internet Explorera 9 (IE9) pojaviće se 14. marta u Americi na festivalu muzike, filma i novih tehnologija - SxSW koji će biti održan u Ostinu, a na evropskom tržištu stiže 15. marta

IE9 potpuno podržava platforme HTML5 i CSS3, što je neophodno radi suočavanja sa tržišnom konkurencijom. Brzina navigatora je, međutim, glavni parametar za zadovoljenje potreba korisnika.

Microsoft je zato sproveo to ubrzanje prebacivanjem određenih funkcija sa mikroprocesora na Graphical Processor Unit, a uvedene su i druge funkcije, uz obećanje bržeg pokretanja navigatora.

Pored toga, dodate su optimizacijske performanse za smanjenje vremenske rezolucije, tako da je ova vezija za 35 odsto brža od bete.

U saopštenju kompanije se ističe da je fokus rada bio na stvaranju interoperabilne veb platforme, kao i na unaprijeđenju HTML5.

Beta verziju Internet Explorera 9 preuzelo je do sada 25 miliona korisnika širom svijeta, a ukupni udeo IE na tržištu je 56 odsto.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS