• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva nova Nokia telefona u najnižoj klasi

Finski proizvodjač na tržište će uskoro izbaciti dva nova telefona najniže kategorije namenjena tržištima u razvoju.

 Dva nova Nokia telefona u najnižoj klasi  Izvor: MONDO

Oba će imati opcije koje će početnicima omogućiti laku i brzu komunikaciju i razonodu.

Nokia 2600 Classic

Ovaj dual bend telefon ima GPRS/EDGE podršku i obezbedjuje Wap pretraživanje prako xHTML 2.0 pretraživača. Ima internu memoriju od oko 11 MB i nema mogućnost njenog proširivanja. Ipak, tu je FM radio, a u paketu su i slušalice, koje mu služe kao antena.

Dizajn je ono što će ovaj telefon istaći u gomili sličnih. Veoma je tanak (svega 13 mm), a težak je 73 grama. Nokia je ponovo uvela Xpress-on maske u proizvodnju, pa će se sem šest standardnih, korisnicima vremenom ponuditi i mnogo novih. Boje kućišta su moderne, smelo ukombinovane i ne odaju da se radi o jeftinim telefonima.

Tehničke karakteristike nisu naročito napredne, što se u ovoj klasi i ne očekuje, ali raduje podataka da 2600 Classic ima TFT displej sa prikazom do 65k boja u rezoluciji od 128x160 piksela. Takodje, vrlo je bitna i Series40 5th Edition platforma na kojoj je ova Nokia zasnovana. Integrisana je VGA kamera (640x480 piksela) sa video snimanjem, Bluetooth v2.0 i podrška za E-mail poruke. Tu su još i SMS, MMS i Nokijine Audio poruke.

Ovaj model već se prodaje na odabranim tržištima po ceni od 65 evra plus porez i takse, a zajedno sa njim u prodavnicama su se pojavile izmenjive Xpress-on maske za 2630, koji ima gotovo identične funkcije, ali još bolje dizajniran, pa mu je i cena nešto viša.


Nokia 1209

Nakon vrlo uspešnih 1200 i 1208 na tržištu će se pojaviti i ovaj model, koji ne donosi ništa revolucionarno u klasu, ali ima podršku za čak 80 svetskih jezika, na kojima se može prikazati meni.

Ovaj mališan ima gumiranu tastaturu izradjenu iz jednog dela, pa je zaštićen od prašine, a kućište je izrađeno od kvalitetne plastike. Ekran mu je u boji, vrlo niske rezolucije od 96x68 piksela, sa prikazom do 65.536 boja. Upotrebljena je CSTN matrica pa će čitljivost na jačem svetlu biti problematična.

Imenik je podeljen u dva bloka od po 200 kontakata, tako da dvoje ljudi istovremeno može da koristi 1209, a ugradjena je i podrška za "peglanje" glasa, kako bi kvalitet razgovora bio na vrhunskom nivou. Batrijska lamapa ostala je na spisku opcija i nalazi se na vrhu telefona.

Po ceni od 35 evra plus porez i takse Nokia 1209 na tržištu će se pojaviti tokom ovog meseca, a radiće na GSM mrežama sa frekfencijom od 850/1900 MHZ, kao i 900/1800 MHz.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS