• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Intel” predstavio tablet - procesore

"Intel" je danas formalno predstavio procesor "ouk trejl", koji je manji i troši manje energije od ostalih procesora namijenjenih tabličnim računarima.

 “Intel” predstavio tablet - procesore Izvor: MONDO

Iako je i dalje najveći svjetski proizvođač procesora, "Intel" je za sada u drugom planu na rastućem tržištu tabličnih kompjutera. Tržištem dominiraju proizvodi kompanija "Epl" i "Arm holdings", prenosi BBC.

"U prodaji trenutno nećete naći mnogo tabličnih računara zasnovanih na Intelu. U 2011. godini treba da postanemo relevantni", izjavio je Kevin Odonovan, marketinški direktor "Intela" za noutbukove i tablične kompjutere.

Jedna od ključnih karakteristika novog procesora jeste njegova sposobnost da funkcioniše na različitim tabličnim operativnim sistemima, poput programskih paketa "vindous 7", "mi gou", i predstojećeg "Guglovog" proizvoda.

U ovom trenutku procesori dizajnirani u "Arm holdingsu" ne podržavaju "Vindous". "Majkrosoft" je saopštio da će to biti moguće sa novim izdanjem "Vindousa", koje se očekuje početkom sljedeće godine.

Pojedini proizvođači tabličnih kompjutera odgodili su lansiranje svojih proizvoda na tržište do pojave procesora "ouk trejl".

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS