• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Philips odustaje od proizvodnje televizora

Philips će sa kompanijom TPV zaključiti sporazum o "pregrupisavanju poslova vezanih za proizvodnju televizora". U novoj kompaniji Philips će imati učešće od 30 odsto.

 Philips odustaje od proizvodnje televizora Izvor: MONDO

Holandski Philips je objavio projekat prodaje svojih poslova vezanih za televizore prilikom saopštavanja rezultata ostvarenih u prvom tromjesečju 2011. godine, koji su obilježeni padom rentabilnosti na koji je uticala elektronika za široku potrošnju.

Philips je u prvom tromjesečju zabilježio pad neto profita za više od 30 odsto u odnosu na isti period lane, na 138 miliona evra, dok je promet dostigao 5,3 milijarde evra, prenijeli su francuski elektronski mediji.

Postojeće teškoće u poslovima vezanim za televizore koje su već ugrožavale prethodna tromjesečja navela su Philips na zaključivanje sporazuma vezanog za pregrupisavanje tih poslova u zajedničku kompaniju sa firmom TPV čije je sjedište u Hongkongu.

Philips će zadržati učešće od 30 odsto u novoj kompaniji, dok će TPV imati udio od 70 odsto. Potpisivanje konačnih sporazuma trebalo bi da bude sprovedeno u trećem tromjesečju ove godine, a spajanje bi trebalo da bude završeno do kraja godine.

U Philipsu upozoravaju i da bi događaji u Japanu mogli da utiču na njegove prihode i lanac snabdijevanja tokom poslovne godine u toku.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS