• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google News krši autorska prava

Apelacioni sud u Briselu potvrdio je presudu kojom se Google okrivljuje za kršenje autorskih prava svojom alatkom Google News.

 Google News krši autorska prava Izvor: MONDO

Tužbu protiv kompanije Google je zbog kršenja autorskih prava 2007. godine podnijela belgijska organizacija za zaštitu prava izdavača dnevne štampe - "Kopipres", a tokom prvog suđenja, sud je dao za pravo tužiocu.

Google je potom prestao da objavljuje sadržaje listova koje štiti "Kopipres", a podnio je i žalbu na prvu presudu jer je ocijenjeno da se u okviru Google Newsa poštuju prava izdavača.

Nakon potvrđene presude, Google je saopštio da ispituje situaciju radi definisanja mjera koje bi mogle da budu preduzete i da nisu jedini koji upućuju na određene onlajn sadržaje, već da se radi o uobičajenom postupku veb pretraživača.

Istaknuto je i da će Google nastaviti da sarađuje s izdavačima kako bi im se omogućio prihod od objavljivanja informacija na Internetu.

Analitičari navode da Google omogućava 15 do 20 odsto onlajn protoka informacija iz većih novina, tako da je i riskantno ne pojavljivati se na njemu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS