• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz "Intela" stiže Ultrabook

Na tajvanskom Sajmu kompjuterske tehnike "Kompjuteks" (Computex), proizvođači su predstavili više od 50 novih modela tablet-računara.

 Iz "Intela" stiže Ultrabook Izvor: MONDO

Tržište tableta nastalo je u aprilu 2010. godine, kada se pojavio prvi iPad američke firme "Epl" (Apple).

Usmjerenje "Kompjuteksa", koji je drugi najveći svjetski sajam računarske tehnike, na tablete ukazuje kao na pravac kojim se ta grana razvija.

Mnogi potrošaci danas radije kupuju mali tablet sa ekranom osjetljivim na dodir nego veliki personalni računar. Agencije za istraživanje tržišta predviđaju da će se rast prodaje PC ove godine usporiti upravo zbog povećanog interesovanja kupaca za tablete.

Kopmanija "Intel" najavila je na "Kompjuteksu", potpuno nove vrste laptop računara, koji će biti mnogo brži, pouzdaniji i tanji od postojećih.

Izvršni potpredsjednik kompanije "Intel" Šon Meloni je rekao da će do kraja 2012. godine, 40 odsto tržišta laptop računara obuhvatati novu vrstu kompjutera, nazvanu Ultrabook, koja će predstavljati kombinaciju najboljih performansi.

On je rekao da "Intel" nastoji da ubrza pojavu nove vrste mobilnih kompjutera, uz pomoć najnovije druge generacije "Intel Core TM" procesora. Ta serija procesora omogućiće pojavu tankog, lakog i elegantnog dizajna, koji je tanji od 20 milimetara i sa cijenom ispod 1.000 dolara.

Sistemi zasnovani na tim čipovima biće dostupni u toku zimske praznične sezone i obuhvataće UX21 , ASUS i Ultrabook.

Meloni je najavio i da će naredne generacija "Intel" procesora, kodnog naziva "Ivy Bridge" biti dostupna u prvoj polovini 2012. godine. Laptop računari zasnovani na tim procesorima imaće poboljšanu energetsku efikasnost, pametne vizuelne performanse, povećano vrijeme odaziva i unaprijeđene sigurnosne karakteristike.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS