• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crystal Defenders - vrhunski dragulj!

Briljantno jednostavna, igra koju nikako ne treba propustiti - Crystal Defenders je savršen naslov za ljubitelje žanra odbrambenih tornjeva.

 Crystal Defenders - vrhunski dragulj! Izvor: MONDO

Naziv: Crystal Defenders
Izdavač: EA Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Strategije
Broj igrača: 1

Da li biste igrali Pong, ako bi danas izašao prvi put? Postoji nepisano gejmersko pravilo da kako žanr sazrijeva, tako raste i kompleksnost igara.

Iako najjednostavnija Atarijeva sportska simulacija ne može da se poredi sa naslovima kao što je Virtua Tennis ili Top Spin koji daju mogućnost 7.000 različitih udaraca, ili vjernu kopiju dlaka na Federerovoj ruci u HD-u, njena igrivost je praktično u nivou većine teniskih naslova u poslednjih dvadesetak godina.

U tom smislu Crystal Defenders, sjajan rezultat saradnje dva giganta (Square Enix, biviši Eidos i Namco) koji ne tako retko postavljaju standarde, izgeda kao da je iz “prošlog vijeka”. Ovo je igra iz žanra odbrambenih tornjeva, ali svedena na same osnove, što je rezultovalo obostranim uspjehom - za igrače i razvojni tim.

Umjesto da dopusti da neprijatelji sami odaberu put do cilja, talas za talasom jedinica će tradicionalno napadati unapred određenim putem. Koristeći sav kredit koji ste sakupili, na vama je da postavite jedinice koje će uništiti neprijatelja. Možete birati između vojnika, magova i strijelaca, gdje je svaka rasa smrtonosna za određenu vrstu neprijatelja.

Cilj je da preživite što više talasa, gde će svaki neprijatelj koji prođe ukrasti kristale za čije ste čuvanje vi zaduženi. Dodatna pomoć dolazi u vidu alem kamena, koji povrijeđuje sve neprijatelje odjednom i može se iskoristiti jednom na svakom nivou, ili kristala koji povećavaju brzinu, domet ili snagu vaših jedinica u blizini.

Ali i uz sve ovo Crystal Defenders ostaje jednostavna igra. Ne postoji ništa što obogaćuje igru, bilo u smislu grafike ili same logike, a svaki od dvanaest nivoa je praktično igra za sebe.

Na neki način igra je nalik testu. Preduslov za upoznavanje i igranje svih igrica u žanru odbrambenih tornjeva. Crystal Defenders je u osnovi lista stvorenja koja će vas napasti u talasima, a rezultat preživljavanje se ogleda u rezultatu koji ćete postići. Ali zar nije upravo to kamen temeljac svake igre?

Igru možete preuzeti na OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS