• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook prevara: Snimak masakra u Oslu

Linkovi koji se šire Facebookom koji navodno vode ka video snimku koji prikazuje trenutak eksplozije automobila u Oslu su obična prevara.

 Facebook prevara: Snimak masakra u Oslu Izvor: MONDO

S obzirom na to da ne postoji takav snimak, ako vas na Facebook profilu dočeka poruka "[Video] OSLO Security Camera Captures Blast!", ne klikćite na link, već ga odmah obrišite bez otvaranja, prenosi portal Mashable.

Kompanija Sophos koja se bavi pitanjima bezbjednosti na Internetu utvrdila je da se klikom na link koji navodno vodi na snimak bezbjednosnih kamera koje su zabilježile eksploziju u Oslu korisnici preusmjeravaju na video plejer koji liči na Facebook, od njih se traži da popune anketu i riješe IQ test, a zatim i da ostave broj svog mobilnog telefona.

Onima koji su bili dovoljno naivni da to urade četiri puta nedjeljno stizaće nekakva pitanja na koja treba da odgovore, a sve to koštaće ih dva dolara, koliko se skida sa računa korisnika. Ako ste se zapitali ko je dovoljno glup da uopšte uradi tako nešto, evo odgovora: po jedan korisnik svake sekunde , kaže Help Net Security.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS