• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usisivač "pametnjaković"

Kućni robot-usisivač kompanije "LG Elektroniks" - Hom-Bot je dobitnik nagrade za dizajn "Red Dot".

 Usisivač "pametnjaković" Izvor: MONDO

Kućni robot-usisivač kompanije "LG Elektroniks" - Hom-Bot je dobitnik nagrade za dizajn "Red Dot" i jedan je od finalista na sedmoj dodjeli godišnjih nagrada IERA (Annual Invention and Entrepreneurship Award in Robotics and Automation) za inovacije i preduzetništvo iz oblasti robotike i automatizacije.

Hom-Bot je jedini kućni robot za čišćenje koji je dobio to prestižno priznanje, navedeno je u saopštenju beogradskog predstavnika LG-a. Taj robot posjeduje niz impresivnih karakteristika.

Sistem DECS (Dual Eye Camera Sensor) se prvi put koristi u uređaju čija je osnovna namjena usisavanje i čišćenje životnog prostora.

Dva "oka", odnosno senzora, su odvojena i postavljena na vrh i dno instrument table, kako bi se obezbjedila veća preglednost.

Gornja kamera takođe mapira i memoriše raspored u prostoriji, dok je donja kamera opremljena senzorom OF (Optical Flow) koji pravi bezbroj fotografija u sekundi, ucrtavajući stazu kojom se "hom-bot" kreće.

Ultrazvučni i infracrveni senzori, istovremeno, identifikuju prepreke kako se "hom-bot" ne bi sudarao s objektima u prostoriji.

U taj proizvod ugrađene su i "failsafe" komponente, tako da kada "hom-bot" naleti na prepreku, akcelerometar i žiroskopski senzor omogućavaju robotu da djeluje na pravi način. Primjenom ovakvog sistema senzora otklonjeni su svi nedostaci prethodnih modela.

"Hom-bot" je uz sve to i veoma tih, jer proizvodi zvuk jačine samo 60 decibela.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS