• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kralj spamova se predao policiji

Amerikanac Sanford Valas osumnjičen za slanje 27 miliona spam poruka preko Facebooka, predao se Federalnom istražnom birou (FBI) u Kaliforniji.

 Kralj spamova se predao policiji Izvor: MONDO

Valas, koji je poznat i po nadimku "kralj spamova", negirao je da je razvio program koji je uspio da probije sve filtere na Facebooku i prikupi podatke o računima od brojnih korisnika.

Za djelo koje se tereti Valasu prijeti kazna od deset godina zatvora, ali je sud odlučio da ga pusti do početka procesa uz kauciju od 100.000 dolara.

Tužilaštvo navodi da je program koji je napravio Valas slao poruke korisnicima Facebooka, kojima su se one pojavljivale kao da su poslate od prijatelja. U tim porukama od njih je traženo da kliknu na
određeni link i posjete sajt, na kome je Valasov program prikupljao njihove podatke.

Program je, takođe, prikupljao podatke i od prijatelja osoba koji su bili izloženi napadu. Procjenjuje se da je od novembra 2008. do marta 2009, kada je otkrivena prevara, bilo kompromitovano oko 500.000 Facebook naloga.

Valas, koji živi u Las Vegasu, od ranije je poznat američkim vlastima po prevarama. Njemu se do sada sudilo za šest prevara izvedenih elektronskim putem i više drugih prevara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS