• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Britanija ograničiti "tvitovanje"?

Britanska vlada razmatra mogućnost ometanja društvenih mreža poput BlackBerry Messengera ili Twittera dok traju nemiri na ulicama.

 Da li će Britanija ograničiti "tvitovanje"? Izvor: MONDO

Britanska policija i političari kažu da su onlajn društvene mreže, posebno BlackBerry Messenger, bile korišćene za koordinaciju paljenja i pljački tokom četvorodnevnih nemira u Engleskoj.

"Sarađujemo sa policijom, obavještajnim službama i industrijom kako bismo procijenili da li bi bilo u redu da spriječimo komunikaciju putem ovih sajtova i servisa, kada znamo da služe za planiranje nasilja, nereda i kriminalnih aktivnosti", rekao je Kameron tokom vanredne sjednice Parlamenta.

Mnogi izgrednici koristili su BlackBerry, jer su poruke šifrovane i zaštićene kao privatne. Kanadska kompanija saopštila je da sarađuje sa svim telekomunikacionim, policijskim i regulatornim službama, ali je odbila da saopšti da li će predati policije zapise poruka ili detalje o korisnicima.

Britanski građani često su koristili onlajn društvene medije ovih dana kako bi pomogli jedni drugima i izbjegli nemire, kao i da bi koordinirali akcije čišćenja ulica poslije okončanja nasilja.

Iako je Velika Britanija slične mjere osuđivala kao represivne kada su ih primjenjivale druge zemlje, sada se ta mogućnost ozbiljno razmatra.

Egipatske vlasti obarale su mreže mobilne telefonije i Interneta u januaru tokom velikih protesta protiv tadašnjeg predsjednika Hosnija Mubaraka, dok Kina redovno prekida onlajn komunikacije ako procijeni da se koriste za subverzivne djelatnosti.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS