• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google kupuje Motorolu Mobility

Google kupuje kompaniju Motorola Mobility za 12,5 milijardi dolara, što znači da konačno i zvanično ulazi i u utakmicu na polju hardvera!

 Google kupuje Motorolu Mobility Izvor: MONDO

Kako prenosi Gizmodo, Google će za 12,5 milijardi dolara kupiti Motorolin Mobility sektor,dio kompanije koji se bavi mobilnim tehnologijama.

Izvršni direktor kompanije Google kaže da je u pitanju prirodan potez, pošto je Motorola već uveliko proizvodila mobilne telefone sa Androidom, koji su odlično prolazili na tržištu.

Kupovinom Motorolinog "mobilnog" sektora Google želi da ojača tržišnu poziciju Androida, navodi se u saopštenju za medije. Android će ostati otvoren, a Motorola Mobility će u okviru kompanije Google funkcionisati kao odvojena firma.

"Posvećenost Motorole Android operativnom sistemu stvorila je prirodno okruženje za spajanje naše dvije kompanije. Zajedno, kreiraćemo fantastična iskustva i unaprijediti Android 'ekosistem' novim mogućnostima na radost naših korisnika, partnera i našeg razvojnog tima. Radujem se što Motoroli mogu da poželim dobrodošlicu u našu porodicu", navodi se u saopštenju Larija Pejdža.

Za potpuno sprovođenje ove transakcije Motorola i Google će ipak morati da sačekaju odobrenje nadležnih institucija i regulatornih tijela u Americi i Evropskoj uniji, pa se očekuje da će posao biti završen krajem ove ili početkom sljedeće godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS