• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook stavlja tagovanje "pod kontrolu"

Uz veću kontrolu privatnosti, Facebook korisnicima sada omogućava i da "sakriju" pojedinačne statuse i fotografije.

 Facebook stavlja tagovanje "pod kontrolu" Izvor: MONDO

Ako ste se ikada gorko pokajali što ste pripiti pristali da se slikate na nekoj žurci, a onda ujutru lupali glavu oko toga što je neko iz društva fotku okačio na Facebook prije nego što ste vi stigli i da se otrijeznite, možete da odahnete.

Ova društvena mreža do sada je često bila na meti kritika zbog svojih rješenja u vezi sa privatnošću korisnika, ali izgleda da je tome došao kraj. Od četvrtka će korisnicima Facebooka postepeno biti stavljana na raspolaganje nova podešavanja, koja će im omogućiti da bolje kontrolišu ko će sve moći da vidi njihove statuse i fotografije.

Do sada je svaki korisnik mogao da bude "tagovan" čim njegovi prijatelji okače sliku na svoj profil, što znači da su i slike koje biste možda željeli da zaboravite odmah bile dostupne svima, sa sve imenom korisnika. Ko nije bio zadovoljan, mogao je poslije "ručno" to da ispravi, ali do tada je kompromitujuće fotke uveliko mogao da vidi šef, mama ili djevojka u koju ste zaljubljeni.

To će od četvrtka početi da se mijenja: sada će korisnik moći da zahtijevaju da unapred odobre "tagovanje". Facebook, dakle, više neće prikazivati tagove dok ih korisnik ne odobri.

Ovo naravno neće spriječiti vaše prijatelje da na svoj profil postavljaju vaše slike, ali bar više za njih neće biti "zalijepljeno" vaše ime.

Iz Facebooka kažu da je upravo ova opcija bilo ono što je najviše nedostajalo korisnicima, a ostaje pitanje da li je u pitanju izlaženje u susret njihovim zahjtevima ili su rigoroznija sigurnosna podešavanja posljedica zdrave konkurencije koju je donio Google+.

Među novinama koje stižu iz Facebooka, je i to što će korisnici sada moći da taguju i osobe sa kojima nisu prijatelji, ali će one morati da odobre taj tag.

Takođe, i informacija o tome ko šta može da vidi je pomjerena - umjesto u dijelu o podešavanjima sada je na vidljivom mjestu, odmah pored posta ili fotke. Iz podešavanja je na glavnu stranu pomjerena i stara opcija View Profile As, što korisnicima omogućava lakši uvid u to kako njihov profil vide njihovi prijatelji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS