• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Samsunga stižu novi tablet i jedan hibrid

Na IFA sajmu u Berlinu kompanija Samsung predstavila je novi model iz palete Galaxy Tab i hibridni Galaxy Note - kombinaciju 3G "pametnog" telefona i Wi-Fi tableta.

 Iz Samsunga stižu novi tablet i jedan hibrid Izvor: MONDO

Kompanija Samsung je predstavila na sajmu elektronike IFA u Berlinu novi tablet iz palete Galaxy Tab od 7,7 inča sa ekranom Super Amoled+, prenijeli su francuski elektronski mediji.

Radi se o poboljšanoj verziji prethodnog modela od sedam inča koja predstavlja kombinaciju dvojezgarnog procesora od 1,4 gigaherca i operativnog sistema Android 3.2. U pogledu skladištenja, konfiguracija će moći da dostigne 64 gigabajta.

Uređaj ima i pristup bežičnim vezama Wi-Fi, bluetooth 3.0 i dva objektiva od dva i tri megapiksela, kao i modemsku opciju 3G+/4G.

Na Sajmu je predstavljen i Samsungov hibridni Galaxy Note - kombinacija 3G "pametnog" telefona i Wi-Fi tableta s ekranom Super HD Amoled od 5,3 inča, procesorom Qualcomm od 1,4 gigaherca, 16 ili 32 gigabajta unutrašnje memorije, dva foto objektiva od kojih je jedan od osam megapiksela i operativnim sistemom Android 2.3.

Uređaj je težak 178 grama, a njegova cijena, kao i cijena predstavljenog tableta, nisu objavljene.
Samsung je na Sajmu saopštio i da nije zainteresovan za kupovinu operativnog sistema kompanije Hewlett-Packard - webOS. Navedeno je da se u Samsungu radi da povećanju softverskih kapaciteta sopstvenog mobilnog operativnog sistema Bada više nego što se i pretpostavlja.

Sajam IFA je iskoristila i kompanija Toshiba koja je na njemu predstavila prvi televizor na svijetu koji omogućava gledanje trodimenzionalnih sadržaja (3D) bez naočara.

Televizor će se, ukoliko sve bude teklo po planu, naći u prodaji decembra 2011. po cijeni od oko 8.000 evra.

Televizor Toshiba 55ZL2 ima prečnik od 55 inča (139 santimetara) i uz pomoć specijalnih sočiva omogućava gledanje 3D sadržaja bez naočara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS