• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Londona stiže 3D Olimpijada

Ljetnje olimpijske igre koje će 2012. godine biti održane u Londonu, biće prve sa kojih će TV prenosi takmičenja biti u trodimenzionalnoj tehnologiji.

 Iz Londona stiže 3D Olimpijada Izvor: MONDO

Osim svečanog otvaranja i zatvaranja Olimpijade, televizijski gledaoci će moći da uživaju u 3D prenosima takmičenja u 12 sportova, s oko 40 olimpijskih objekata.

"Panasonik" je saopštio da će za potrebe snimanja takmičenja na Olimpijadi obezbijediti opremu sa podrškom za 3D tehnologiju, uključujući kamere i TV monitore, kao i potrebno tehničko osoblje.

Predstavnici "Panasonika" saopštili su da će budući 3D TV prenosi iz Londona predstavljati najznačajnji korak u dosadašnjoj istoriji televizijskih prenosa sportskih takmičenja.

Prethodne letnje Olimpijske igre koje su 2008. godine održane u Pekingu donijele su u svet televizije tehnologiju visoke definicije (HD), ali će uvodenje 3D tehnologije omogućiti gledaocima širom svijeta da uživaju u nadmetanjima na Olimpijadi na dosad neviđen način, istakli su predstavnici "Panasonika".

Predstavnici te kompanije saopštili su da je planirano da svakog dana oko 10 sati televizijskog programa sa Olimpijade 2012. bude u 3D tehnologiji, odnosno ukupno između 280 i 300 sati.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS