• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google: Ne namještamo rezultate pretraživanja

Predsjednik Googla Erik Šmit rekao je na saslušanju pred Kongresom SAD da ne manipulišu rezultatima pretraživanja da bi promovisala svoje sajtove.

 Google: Ne namještamo rezultate pretraživanja Izvor: MONDO

Antimonopolska komisija trenutno ispituje navode da Google zloupotrebljava svoju dominantnu poziciju u sferi pretraživanja interneta. Odvojenu istragu pokrenula je i Američka federalna trgovinska komisija.

"Google ne blokira pristip bilo kojem od svojih suparnika, niti drugim izvorima informacija", rekao je Šmit u svjedočenju.

Na pitanje da li je Google monopolska kompnija, Šmit je odgovorio da ona djeluje "u tom polju" i priznao da firma snosi posebnu odgovornost zbog uticaja koji ima na tržištu.

Komentarišući iskustvo softverskog giganta Microsofta, koji je već godinama predmet antimonopolskih istraga i kazni, Šmit je rekao da je Google shvatio poruku i naučio lekciju iz te situacije.

Google pokriva dvije trećine globalnog tržišta pretraživanja interneta, a kompanija pokušava da se proširi i na druge oblasti svjetske mreže. Google je nedavno kupio i firmu za proizvodnju softvera za mobilne telefone "Motorola Mobility".

Senator Majkl Li iz države Jute ocijenio je da tržišna dominacija Google daje kompaniji "neprirodnu i izuzetnu prednost" i da postoji "jasan sukob interesa".

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS