• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook predstavio novi dizajn profila

Zaboravite na stare Facebook profile! Vlasnik i osnivač najpopularnije društvene mreže predstavio je njen novi dizajn, nazvan "Tajmlajn" (Timeline).

 Facebook predstavio novi dizajn profila Izvor: MONDO

"Profil je kompletno izmijenjen. Tajmlajn je priča vašeg života, i ima tri dijela. Jedan su sve vaše priče, druge su vaše aplikacije i treći je novi način da izrazite šta ste vi", slikovito je opisao Mark Cukenberg na skupu posvećenom razvoju Facebook-a u San Francisku.

Kako je naveo, novi profil je kreiran tako da radi korisniku najbolje omogući razmjenu svih informacija i predstavljanje samog sebe.

Facebook je odmah po otvaranju konferencije na svom sajtu postavio video kroz koji će korisnici moći da se bolje upoznaju sa novotarijama na toj društvenoj mreži.

"Prošle nedjelje se dogodio prvi dan kada je pola milijarde ljudi koristilo Facebook. Ali, još uzbudljivije je to što su sada sve mogućnosti otvorene i sve veze na jednom mjestu. Narednih pet godina, sljedeća era, biće definisane aplikacijama i težnjom ka tome da svi imaju svoje veze na jednom mjestu", rekao je Cukenberg.



Prema njegovim riječima, profili korisnika su bili osnov svih promjena od postanka društvene mreže, a Tajmlajn će korisnicima pružiti mogućnost da hronološki prate svoje aktivnosti, kao i aplikacije koje koriste.

Cukenberg je poručio da je najveći izazov u stvaranju Tajmlajna bio otkrivanje novog načina za predstavljanje svih važnih događaja u životu na jednoj stranici.

"Novi profil sažima istoriju, ali vam i dozvoljava da u budućnosti dodajete vaše nove važne momente", zaključio je Cukenberg.

Skup povodom razvoja Facebook F8 u San Francisku će, prema očekivanjima, biti iskorišćen i za promociju novih Facebook aplikacija najvećih muzičkih servisa. Kako je najavljeno, jedan od njih bi mogao biti i VEVO, za koji se odavno prepostavlja da samostalno razvija svoju aplikaciju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS