• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook vas prati i kad se izlogujete?

Facebook navodno pomoću modifikovanih "kukija" prati aktivnosti korisnika na Internetu i nakon što se on izloguje sa sajta.

 Facebook vas prati i kad se izlogujete? Izvor: MONDO

Pitanje privatnosti korisnika Facebooka ne gubi na aktuelnosti, kompanija taman prilagodi podešavanja, tako da i prosječan korisnik može da sačuva privatne podatke od ostatka svijeta, a već je isplivao neki novi problem. Najnoviji se odnosi na optužbe da Facebook "prati" korisnike i kad se izloguju.

Facebook navodno pomoću modifikovanog "kukija" prati aktivnosti korisnika na Internetu i nakon što se on izloguje sa Facebooka, prenosi PC Pro navode sa bloga Nika Čubrilovića, IT stručnjaka koji godinama piše za TechCrunch.

"Kada se izlogujete sa Facebooka, samo ste ukunuli autorizaciju, ali razniji 'kukiji', uključujući i broj vašeg naloga i dalje se šalju na zahtjev Facebooka", piše Čubrilović.

"Čak i ako ste izlogovani, Facebook ima uvid u svaku stranicu na Internetu na kojoj ste bili ako ona ima Facebook plugin, a jedino rješenje je da stalno brišete sve FB 'kukije', ili da za interakciju sa Facebookom koristite poseban pretraživač."

Facebook ovo, naravno, poriče.

"Ne koristimo 'kukije' da bismo pratili šta rade korisnici", piše u komentaru na Čubrilovićev blog Greg Štefančik koji se predstavio kao inženjer zaposlen u kompaniji Facebook.

"Generalno, za razliku od drugih velikih Internet kompanija , mi uopšte nismo zainteresovani za praćenje aktivnosti korisnika. Nemamo koristi ni od reklamiranja, i ne prodajemo podatke naših korisnika", dodao je on.

'Kukiji' se, ako mu je vjerovati, koriste samo za dobro korisnika - da bi se sadržaj što bolje prilagodio korisniku i da bi se unaprijedili servisi...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS