• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je iPhone 4S zaista razočaranje

Novi iPhone prdstavljen je 4. oktobra. Fanovi su očekivali mnogo više. Da li su u pravu pitali smo MONDO korisnike iPhone telefona.

 Da li je iPhone 4S zaista razočaranje Izvor: MONDO

"To nisu Apple fanovi nego 'fenseri’. Odlično - nek idu i kupuju THC, Bljakberi, Shitsung... I za Apple i za nas koji se bavimo iOS ekosistemom, oni su potpuno beznačajni i pravili su veću štetu nego korist. Većinu autora na 'tech' sajtovima smatram totalnim neznalicama i mislim da se to sada još jednom potvrdilo", kaže MONDO Internet stručnjak, Vladimir Ćalić koji koristi iPhone 3GS.

On dodaje da je predstavljanje telefona iPhone 4S, najmanje bitno od svega što smo saznali 4. oktobra na konferenciji u Kupertinu.

"Sam telefon je najmanje bitan. Mnogo je važnija činjenica da je iPhone sišao u mase: 3GS se dijeli džabe, a 'četvorka' je bezobrazno jeftina. Novi 4S čak nije ni blizu najskupljih telefona. Druga najvažnija stvar koju su predstavili iz kompanije Apple je iCloud", objašnjava nam Ćalić.

I direktor marketinga MONDO portala, Aleksandar Bukavac, se slaže sa njim.

"To što su prvi komentari loši samo je još jedan dokaz da narod manje interesuju stvarne performanse od 'show offa’. Sad ne mogu da budu prvi sa prepoznatljivo novim telefonom u svom omiljenom kafiću, s obzirom na to da iPhone 4S izgleda isto kao i stara 'četvorka’", kaže Bukavac koji je dugogodišnji korisnik iPhone telefona.

Još jedan MONDO fan Apple uređaja, kreativni direktor MONDO portala, Milan Dragaš, kaže da nema razloga da budemo razočarani iPhone 4S telefonom, jer ima nekoliko bitnih novina, prije svega operativni sistem.

"Nisam razočaran, štaviše. Imam dovoljno vremena da sakupim novac za 'peticu' kada se pojavi. Šalim se. I 4S je ok s obzirom na to da ima nov operativni sistem koji je svakako mnogo unapređen u odnosu na prethodni", kaže Dragaš koji sada koristi "četvorku".

Šta je još, osim operativnog sistema, donio iPhone 4S?

"Komandu glasom. Ako se ispostavi da stvar zaista radi - na pragu smo revolucije u upotrebi elektronike. Ako ne, biće nespresušan izvor viceva kao do sada Auto Correct", kaže Ćalić.

"Ima puno novih 'featura'i naprednih rješenja, a Siri - upravljanje glasom, je svakako najzanimljivije. Zapravo, i softver i hardver su unaprijeđeni, samo nije dizajn i zato su 'fenseri 'razočarani", kaže direktor marketinga MONDO portala.

Da je iPhone popularan slažu se i ostali MONDO korisnici ovog telefona.

A zašto oni koriste baš iPhone i da li će kupiti nov model?

"Prvo sam imao 3G koji je, takođe, bio dobar ali sam na novi model prešao jer je brži. Zapravo, iPhone 4 je u svemu mnogo bolji. Ovaj novi model, 4S neću kupiti, sačekaću 'peticu’. Mada, nikad se ne zna", neodlučan je kreativni direktor MONDO portala.

Za razliku od njega Internet stručnjak, Vladimir Ćalić, ima "plan": "Sada imam 3GS. iPhone 4 nisam kupio jer mi je preskup, ali 4S ću kupiti kada se pojavi 'petica’."

"Ja bih volio da testiram 4S i tako odlučim da li bih ga kupio. iPhone koristim isključivo zbog njegovog kvaliteta. Sada imam 'četvorku' jer je značajno naprednija od prethodnog modela po sva tri kriterijuma: hardverski, softverski, dizajnerski, a kupio sam ga kada sam bio u stanju da platim tu skupu 'igračku’. Nisam se pokajao", kaže Bukavac.

MONDO poznavaoci i korisnici iPhona nisu razočarani novim modelom, a da li će i ostali komentari vremenom postati pozitivniji od ovih koji sada kruže Internetom, znaćemo uskoro.

"Prilično sam siguran da 4S ne liči uopšte na staru 'četvorku'i da će se to vidjeti za koji dan kada ga se dočepaju iFixIt i slični sajtovi", ubijeđen je Vladimir Ćalić.

(MONDO - D. T.)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS