• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sahranjen Stiv Džobs

Stiv Džobs, osnivač kompanije Apple, koji preminuo je u 56. godini ove nedjelje, u petak je sahranjen, prenosi danas "Volstrit žurnal".

 Sahranjen Stiv Džobs Izvor: MONDO

Pozivajući se na neimenovani izvor blizak Džobsovoj porodici, list piše da je Džobs sahranjen tokom male ceremenije u petak, ali se ne navodi gdje je sahrana održana.

Džobs je izumio i majstorski reklamirao sofisticirane "spravice" koje su izmijenile svakodnevicu - počev od PC-ja preko iPoda do iPhona.

Kompanija Apple saopštila je da je Džobs umro u srijedu popodne, ali nije naveden uzrok smrti. Međutim, stručnjaci smatraju da je preminuo od rijetkog oblika raka pankreasa koji mu se vratio.

Džobs se 2004. godine borio sa rakom a prije dvije godine presađena mu je jetra pošto je uzeo odsustvo zbog zdravstvenih problema koji nisu bili objašnjeni.

Vijest o Džobsovoj smrti pojavila se dan pošto je kompanija predstavila svijetu svoju najnoviju verziju iPhona.

Džobs je pokrenuo Apple u Silikonskoj dolini, 1976. godine zajedno sa prijateljem iz srednje škole.

Deceniju kasnije je izašao iz firme, a 1997. godine se vratio da je spasi, i od tada je Apple prerastao u najunosniju tehnološku firmu na svijetu čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 351 milijardu dolara. Gotovo sve to bogatstvo stvoreno je otkako se Džobs vratio.

Džobs je kultivisao i održavao kontrakulturni senzibilitet i politiku minimalističkog dizajna, i na tržište je stalno izbacivao nove senzacionalne produkte - čak i u vrijeme recesije iz posljednjih nekoliko godine, a uprkos svom sve slabijem zdravlju.

Njegov doprinos bio je ključan u prerastanju kompjutera u svakodnevnu potrepštinu modernog čovjeka - i na poslu i kod kuće, a iPod i iPhone unaprijedili su oblasti mobilne telefonije i muzičke industrije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS