• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Googla se traži da "tužaka"

Sve više vlada zemalja širom svijeta zahtijeva od kompanije Google da im dostavlja informacije o sumnjivim korisnicima Interneta koji vlastima zapadnu za oko.

 Od Googla se traži da "tužaka" Izvor: MONDO

Kako se navodi u statističkom izvještaju kompanije Google, objavljenom u srijedu 26. oktobra, najveći broj zahtijeva za podatke o korisnicima u posljednjih šest mjeseci dolazi od vlada SAD (5.950), Indije (1.739), Francuske (1.300), Velike Britanije (1.273) i Njemačke (1.060).

Najveći rast takvih zahtijeva u posljednjih šest mjeseci stigao je od Njemačke - 38 odsto više nego u ranijem periodu. slijede SAD sa povećanjem od 29 odsto i Francuska sa 27 odsto.

Ukupan broj zahtijeva bio je 15.600, što je 10 odsto više nego u prethodnom periodu.

Google kaže da je pozitivno odgovorio na 93 odsto zahtijeva američkih vlasti i na 70 odsto zahtijeva indijskih vlasti. Najviše odbijenih zahtijeva imala je Argentina - 68 odsto.

Manje od 50 odsto uslišenih zahtijeva bilo je u slučajevima Kanade, Čilea, Francuske, Hong Konga, Meksika, Holandije, Rusije, Turske i Južne Koreje.

Broj cenzorskih zahtijeva globalno je ostao otprilike na istom nivou kao ranije, saopštio je Google, ali je dodao da se u nekim zemljama naglo povećao - Britanija je, na primjer, zatražila da se sa sajta YouTube - čiji je Google vlasnik od 2006, "iz razloga nacionalne bezbjednosti", ukloni 40 video snimaka, što je za 100 odsto više nego u prethodnom periodu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS