• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 4S: Baterija "umire" za 12 sati?

Novi iPhone 4S obara neslavni rekord u trajanju baterije: korisnici se žale da "umire" za manje od 12 sati.

 iPhone 4S: Baterija "umire" za 12 sati? Izvor: MONDO

Iako se na zvaničnom sajtu navodi da baterija traje 8 sati razgovora u 3G, odnosno 14 sati u 2G mreži, i 200 sati u "stendbaj" režimu, forumi su puni žalbi korisnika novog iPhona 4S zbog baterije koja "ne drži" ni cijeli dan.

Apple zvanično još nije ponudio ni objašnjenje ni rješenje, ali pojedini korisnici pisali su da im je iz odjeljenja tehničke podrške rečeno da telefone mogu zamijeniti u Apple prodavnici, tako da problem izgleda ne pogađa svakoga ko ima novi iPhone 4S, piše "Dejli mejl".

Ipak, pretpostavlja se da je problem softverske prirode, pošto su slične muke imali i korisnici iPhona 4 koji su instalirali novi iOS 5, operativni sistem koji pokreće i iPhone 4S, što znači da izvor problema najvjerovatnije nije sama baterija.

Sajt iDownloadblog piše da je problem možda u tome što novi iOS 5 neprestano podešava vremensku zonu, čak i kada za tim nema nikakve potrebe, što onda troši bateriju preko svake mjere.

Ako korisnici isključe tu opciju, moraće samo da podešavaju vremensku zonu ako negdje putuju, ali to je neznatna neprijatnost u odnosu na situaciju u kojoj ste primorani da punite svoj iPhone 4S na svakih 12 sati, navodi se na sajtu.

Doduše, korisnici se upozoravaju da je taj zaključak donijet na osnovu testiranja sprovedenog na četiri telefona, tako da iDownloadblog ne garantuje da će isključivanje ove opcije svima riješiti problem.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS