• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Canon predstavio nove jeftine “digitalce”

Kompanija Canon predstavila je dva modela novih fotoaparata koji su uglavnom namenjeni korisnicima sa nešto plićim džepom.

 Canon predstavio nove jeftine “digitalce” Izvor: MONDO

Model SD1100 IS je predstavnik serije ELPH digitalnih fotoaparata i dostupan je u 5 boja. Fotoaparat poseduje senzor od 8.0 megapiksela i funkciju optičke stabilizacije slike. SD1100 IS omogućuje 3x optičko zumiranje sa ekvivalentom od 38 do 114 milimetara. Optical Image Stabilization funkcija kod ovog fotoaparata praktično donosi smanjenje zamućenosti slika koje je prouzrokovano pokretima ruku.

Ono što je zanimljivo kod ovog aparata, jeste tehnologija detekcije lica, čime se gotovo idealno može vršiti fokusiranje na pojedinačne osobe na snimku. Ovom tehnologijom može se detektovati do deset lica prilikom jednog slikanja.

Pored svega ovoga Canon SD1100 IS ima mogućnost 19 različitih modova slikanja, između ostalog i poluautomatski i potpuno automatski način fotografisanja. Za pregled trenutnog rada možete koristiti LCD ekran veličine 2.5 inča. Uz sve pomenuto treba istaći i SD karticu sa 32 MB prostora, USB kabl, AV kabl i prateći softver.

Canon SD1100 IS pojaviće se na tržištu tokom marta 2008. godine, po prihvatljivoj ceni od 250 američkih dolara.

Drugi modeli "digitalaca" koje je Canon predstavio dolaze iz A serije. Modeli nose nazive PowerShot A590 IS, PowerShot A580 i PowerShot A470. Prva dva modela poseduju 4x optički zum, kameru od 8 megapiksela. Razlike su u nepostojanje funkcije za optičku stabilizaciju slike kod A580 modela, kao i 19 modova slikanja kod A590 IS modela u odnosu na 16 kod A580 modela.

I ova dva modela pojaviće se na tržištu tokom marta, po ceni od 180 dolara za Canon PowerShot A590 IS, odnosno 150 dolara za model PowerShot A580.

Na kraju, najjeftiniji model koji je Canon predstavio nosi oznaku PowerShot A470, poseduje optički zum od 3.4x i 14 modova slikanja. Cena ovog fotoaparata iznosiće oko 130 američkih dolara, a kao i ostali modeli pojaviće se na tržištu tokom marta meseca tekuće godine.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS