• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Facebook sve češće preko mobilnog

Pristupanje društvenim mrežama preko mobilnih telefona povećano je u prosjeku za 44 odsto u posljednjih 12 mjeseci.

 Na Facebook sve češće preko mobilnog Izvor: MONDO

U jednom od svojih posljednjih istraživanja, analitičari istraživačke kompanije comScore objasnili su taj rast ekspanzijom tržišta smartphone modela i optimizacijom veb sajtova za tu vrstu upotrebe.

Tokom septembra 2011. godine je 55,1 milion korisnika lokalizovanih u pet evropskih zemalja, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španiji i Velikoj britaniji, pristupalo društvenim sajtovima ili blogovima, što predstavlja oko 23,5 odsto svih korisnika mobilnih telefona u tim oblastima. U 48,6 odsto slučajeva se radilo o svakodnevnim pristupima.

Za 31,3 miliona tih korisnika, pristup je, kako je procijenjeno, obavljan sa mobilnog navigatora, dok je usvajanje posebnih aplikacija udvostručeno na 24,2 miliona.

Procijenjeno je i da je 39 miliona korisnika Facebooka išlo tokom septembra na taj sajt sa mobilnog telefona, što predstavlja rast od 54 odsto.

Podaci u vezi sa Twitterom su još impresivniji, jer je comScore objavio godišnji rast od 115 odsto zahvaljujući cifri od 8,6 miliona korisnika koji su imali pristup mobilnoj verziji tog sajta.

Procijenjeno je i da treća društvena mreža, profesionalna - LinkedIn, sa 2,2 miliona pojedinačnih posjetilaca, zabilježila rast od 134 odsto u periodu između septembra 2010. godine i septembra 2011. godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS