• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrica Battlefield 3 zabranjena u Iranu

Iran je zabranio igricu Battlefield 3, lansiranu u oktobru, jer u njoj postoji scena američkog napada na Teheran, objavio je specijalizovani nedjeljnik "Asr-e Ertebat".

 Igrica Battlefield 3 zabranjena u Iranu Izvor: MONDO

U igrici Battlefield 3, kompanije EA, postoje scene vazdušnog napada na prestonicu Irana, operacije oklopnih vozila i američkih borbenih aviona, a igrači imaju ulogu marinaca koji učestvuju u napadu.

"Svim prodavnicama računara zabranjena je prodaja ove ilegalne igrice", rekao je neimenovani zvaničnik lokalne obavještajne službe, a prenosi "Asr-e Ertebat", nedjeljnik specijalizovan za računarske i video-igre.

Najnovija verzija igrice Battlefield počinje na iransko-iračkoj granici, gdje se američke snage bore protiv neprijateljske milicije.

U igri se vode i misije u Parizu i Njujorku, a igra se završava napadom na Teheran zbog nuklearne prijetnje.

Igricu može da igra do 24 igrača koji zajedno učestvuju u borbenim akcijama u različitim dijelovima iranske prestonice, uljučujući istorijski Gran Bazar u Teheranu.

Battlefield 3 prodat je u pet miliona primjeraka u prvoj nedjelji, nakon što je 25. oktobra igrica puštena na tržište. Kompanija EA nema zvaničnog distributera u Iranu, ali su video-igrice i logičke igrice, kopirane i široko rasprostranjene u zemlji koja zabranjuje plagijate.

Ovo je prvi put da je neka video-igrica zvanično zabranjena u Iranu, iako vlasti redovno kritikuju zapadnu kulturu i pokušavaju da promovišu lokalnu proizvodnju islamskih igrica.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS