• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google časti!

Povodom preuzimanja više od deset milijardi aplikacija sa Android Marketa, tokom 10 dana najpopularnije će korisnicima biti dostupne za 10 centi.

 Google časti! Izvor: MONDO

Kompanija Google će u narednih deset dana omogućiti svim korisnicima mobilnih telefona sa Android operativnim sistemom kupovinu najpopularnijih aplikacija po simboličnim cijenama od deset centi.

Google će na taj način obilježiti skidanje više od deset milijardi aplikacija sa svog Googlel Android Marketa, navodi se da zvaničnom blogu te kompanije.

Softverski gigant iz Mauntin Vjua, u Kaliforniji, navodi da je njihov Android Market najbrže rastuća prodavnica aplikacija na tržištu sa mjesečnim preuzimanjem od milijardu aplikacija u ovom trenutku.

Među aplikacijama koje će biti moguće kupiti po simboličnim cijenama su Asphalt 6HD, Minecraft, Endomondo Sports Tracker Pro i Swiftkey X, navodi Google.

Androidu su bila potrebna 22 mjeseca da dostigne milijardu prezimanja, ali i samo jedan mjesec da se sa devet milijardi popne na 10 milijardi preuzimanja aplikacija.

S druge strane, glavnom konkurentu na mobilnom tržištu, kompaniji Apple trebalo je samo devet mjeseci da dostigne milijardu preuzimanja.

iPhone je i dalje lider na tržištu, ali eksperti očekuju da će se to uskoro promijeniti, prenosi BBC na sajtu.

Android platforma je početkom ove godine postala najpopularnija u svijetu, preuzevši lidersku poziciju od Nokijinog Symbiana.

Kupovina aplikacija po povlašćenim cijenama biće omogućena i korisnicima tih uređaja u Srbiji, jer je Srbija jedna od zemalja u kojoj je moguća kupovina aplikacija preko Android Marketa. Neke od država imaju pristup samo besplatnim aplikacijama.

(Beta/www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS