• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković "najguglaniji" u Srbiji

Novak Đoković je najpretraživanije ime poznate ličnosti iz Srbije na pretraživaču Google ove godine

 Đoković "najguglaniji" u Srbiji Izvor: MONDO

Najveći porast broja pretraživanja zabilježila je Prva televizija, pokazali su danas rezultati istraživanja koje kompanija Google sprovodi svake godine.

Globalno na vrhu liste ličnosti sa najvećim brojem pretraživanja je pjevačica Rebeka Blek, navodi se u Google Zeitgeistu, pregledu pojmova koji su najčešće upisivani u Internet pretraživač tokom 2011. godine.

Istraživanje, koje se inače sprovodi u više od 40 zemalja širom svijeta, ove godine prvi put sprovedeno je i u Srbiji.

Na osnovu učestalosti pojavljivanja pretraživanih pojmova, Zeitgeist nudi jedinstven pregled glavnih i najzanimljivijih događaja i trendova u toku protekle godine.

Posmatrajući rezultate u Srbiji, može se zaključiti da najveće interesovanje vlada za sadržaje zabavnog karaktera.

Prva srpska televizija zabilježila je najveći porast broja pretraživanja i tako zauzela prvo mjesto na listi, a prate je domaći film "Ničija zemlja", aukcijiski sajt Kupindo i Internet sajt Vujaklija.

Pored njih, nekoliko mjesta na listi najboljih 10 zauzimaju i Internet stranice koje nude mogućnost igranja online igrica.

Teniser Novak Đoković je, očekivano, najpretraživanije ime ličnosti iz svijeta domaćeg sporta u proteklih 12 mjeseci u Srbiji. Pored njega, među 10 najpretraživanijih ličnosti iz svijeta zabave su i pjevačice Nataša Bekvalac i Seka Aleksić.

Od prvih deset, čak pet najčešće pretraživanih ličnosti predstavljaju internacionalne muzičke i filmske zvijezde.

Ličnosti koje bilježe najveći porast broja pretraživanja u Srbiji su Ratko Mladić, pjevačica Ejmi Vajnhaus, teniser Novak Đoković, pjevačica Nataša Bekvalac i naučnik Nikola Tesla.

Pored informacije o tome šta zanima ljude u Srbiji, Google Zeitgeist nudi uvid i u teme koje su bile od interesovanja na globalnom nivou.

Na globalnom nivou, ovogodišnji pojmovi sa najbržim rastom potvrđuju visoko interesovanje za popularnu kulturu, s obzirom da listu predvodi pjevačica Rebeka Blek, a prate je Adele i Rajan Dan, a u prvih deset svoje su mjesto našle stranice društvenih mreža kao i nove tehnologije kao što su igrica Battlefield 3 i iPhone 5.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS