• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Digitalna "smajli saksija"

Ova digitalna saksija će vam sigurno olakšati uzgoj cveća. Dizajnirana je da zadovolji potrebe pojedinačne biljke koja se u nju zasadi.

 Digitalna "smajli saksija" Izvor: MONDO

Gajenje biljaka bilo bi mnogo lakše kada bi moglo da vam kaže šta mu treba u određenom trenutku (voda ili zemlja, određena temperatura...). Predstavljamo vam nešto što bi moglo da se opiše kao evolucija u tehnologijama saksija za cveće.

Ova digitalna saksija će vam sigurno olakšati uzgoj cveća. Digital Pot, dizajnera Junđija Hea, dizajnirana je da zadovolji potrebe pojedinačne biljke koja se u nju zasadi.

Saksija sa prednje strane poseduje interaktivni digitalni displej koji simulira "izraze lica biljke" i predstavlja kombinaciju emocija i simbola, takozvanih smajlija.

Uređaj je opremljen senzorima koji detektuju promene temperature, vlažnosti vazduha, sastav zemlje ili nedostatak vode koji se aktiviraju na LCD ekranu u obliku smajlija, na osnovu čijih ekspresija možete utvrditi "psihičko" stanje vaše biljke. Dakle, ukoliko je vašoj biljci potrebno više vode ili zemlje ona će svoje nezadovoljstvo izraziti ljutitim smajlijem na displeju na saksiji. Ukoliko je sve u redu na ekranu će se prikazati nasmejani "Smeško".

Ova digitalna smajli saksija čak može i sama da se isušuje ukoliko preterate sa zalivanjem.

Punjenje digitalne saksije vrši se preko USB porta i kabla, a preko istog se može povezati i sa personalnim računarom gde se ispisuju podaci o potrebama biljke.

Ako ste ikada pomislili da počnete sa uzgajanjem biljaka i cveća evo prave prilike da krenete sa tim jer će vam ova digitalna saksija pružiti svu neophodnu pomoć u tom poduhvatu.

(Bratislav Jovanović, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS