• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zen Stiva Džobsa"

Nova biografska knjiga o Stivu Džobsu naći će se idućeg mjeseca na policama knjižara, ovog puta u formi grafičke knjige koja istražuje duhovni razvoj nedavno preminulog osnivača kompanije Apple.

 "Zen Stiva Džobsa" Izvor: MONDO

Knjiga "The Zen of Steve Jobs" (Zen Stiva Džobsa), čiji je autor Forbsov reporter Kaleb Melbi, istražuje Džobsovo budističko iskustvo koje će presudno utjecati na krupne korake koje je kompanija Apple kasnije poduzela, izvršivši revoluciju u tehnologiji i dizajnu, saopćili su nakladnici.

Nova biografija obuhvaća period od 70-ih do 2011, sa posebnim akcentom na godine nakon 1985. kada je Džobs na netko vrijeme napustio Apple da bi osnovao kompjutersku tvrtku NeXT.

Tih godina, Džobs je uspostavio duhovne veze sa japanskim budističkim svećenikom Kobunom Činom Otogavom, a upravo je to prijateljstvo prikazano kroz ilustracije u knjizi.

Nova knjiga je samo jedna od mnogobrojnih umjetničkih ponuda koje su se pojavile poslije Džobsove smrti prošlog listopada.

Kazališna predstava "The Agony and the Ecstasy of Steve Jobs" dobila je izvanredne ocjene kritike i produljila izvođenje na Brodveju, dok je biografija Stiva Džobsa, koju je napisao Volter Ajzakson, postala bestseler.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS