• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Resident Evil: Uprising

Da li je ovo igrica ubijanja zombija ili slagalica? Da budemo iskreni, nismo sigurni, ali ćete u svakom slučaju uživati u njoj.

 Resident Evil: Uprising Izvor: MONDO

Naziv: Resident Evil: Uprising
Izdavač: Gameloft
Format: Mobilni
Žanr: Akcioni
Broj igrača: 1

Poznati šmek Resident Evil igara je tu, iako se radi o 2D izometrijskoj igri. Podsjeća na crtać, ali sadrži dosta detalja okoline, a ni zvuk nije loš - ima odličnih zvučnih efekata.

Doduše, na komandama je moglo još da se poradi. Kreatori su htjeli da ih što više pojednostave i u tome su uglavnom uspjeli. Borbe, na primjer, su odlično urađene. Trčkaraćete okolo i pucati u smjeru u kom ste okrenuti, a ako se približite protivniku meta će se usporiti i biće vam lakše da je pogodite. Zavisno od toga šta je slaba tačka protivnika, menjaće se boja nišana. Ako pogodite protivnika dok je nišan žut, napravićete manju štetu, ali ako "ubodete" crveno oborićete ga jednom metkom.

Tako je ubijanje zombija znatno lakše i na neki način se smanjuje tenzija, koja je potrebna za ovakvu vrstu igara. Ipak, borbe protiv kraljica su znatno drugačije i svo vaše oružje će doći do izražaja. Jer, šta je Resident Evil bez noža i sačmare, zar ne?

Ono što možda nije najbolje odrađeno je element pretrage.  Čini se da je jednostavno kada podignete neki predmet ili kada istražujete (zasvijetluće kada ste u blizini), ali morate da uključite mod pretrage da biste dobili opis predmeta ili čak da biste otvorili neka posebna vrata ili prošli između spratova. Ovo može da bude veoma zamorno.

U duhu svih Resident Evil igara je da usput sakupljate različite bilješke i note, koje će vam detaljnije dočaravati pakleni zaplet. Lijepo je vidjeti da su ispoštovani neki osnovi principi serijala. Uzgred, imate dva karaktera koja ćete voditi kroz igru i koja možete da mijenjate. Svaki od njih ima različite osobine pa ćete morati da ih koristite paralelno.

Elemenat slagalica je ok, ali ponekad može da bude zamršen.  Uglavnom postoji po jedna stvar koja mora da se nađe u svakoj manjoj sobi, ili možda par njih u većim prostorijama. Brzo ćete uočiti da vam predmeti neće odmah koristiti, tako da ćete morati da se vraćate i bolje istražujete lokacije koje ste već prošli ukoliko neki predmet niste pokupili. Likovi koje vodite se kreću prilično sporo, pa može da bude jako zamorno ako se zaglavite negdje.

Progres se automatski snima na određenim lokacijama, ali dobro je što to možete i ručno da uradite. Zagonetke su same po sebi zabavne i daju dodatnu draž u zapletu. Akcione sekvence su interesantne, ali ponekad i previše lake.

Ukupno gledajući igra nema neke veće mane tako da ćete moći da se uživite u omiljeni zombi univerzum na vašem mobilnom telefonu. Možda nećete biti preplavljeni zombijima koje ćete manično eliminisati, ali Resident Evil fanovi će imati dovoljno razloga za sreću i obavezno će i ovaj naslov uvrstiti u svoju kolekciju.

Definitivno se isplati. Ovu igru možete preuzeti na MONDO download portalu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS