• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Princ Google od Asturije!

Američkoj internet grupi Google dodeljena je prestižna nagrada Princ od Asturije za komunikacije za 2008. godinu, saopštio je u sredu žiri.

 Princ Google od Asturije!  Izvor: MONDO

Nagradu, koja nosi novčani deo od 50.000 evra, zvanično će laureatu uručiti, u oktobru, španski prestolonaslednik Princ Felipe.

U obrazloženju žirija navodi se da je Google "najbolji istraživač u istoriji interneta, koji milionima korisnika širom sveta omogućava pristup svetu znanja i informacija na vrlo brz i organizovan način".
Osnivanje Googla (1998.) predstavljalo je "revoluciju u pristupu svim vrstama sadržaja" navodi se u saopštenju.

Fondacija Princ od Asturije svake godine dodeljuje nagrade iz osam oblasti: komunikacije i humanističke nauke, naučno i tehničko istraživanje, društvene nauke, umetnost, književnost i medjunarodnu saradnju.

Nagrada za Komunikaciju prošle godine dodeljena je naučnim časopisima Science i Nature, a godinu dana pre toga časopisu National Geographic.

Google je pobedio medju 24 kandidata, uključujući fotografsku agenciju Magnum i britansku televiziju BBC. Njega je podržao bivši američki poptpredsednik Al Gor, koji je dobitnik Nagrade Asturijas za medjunarodnu saradnju za 2007. godinu.

Google zapošljava oko 20.000 ljudi, a 2007. godine imao je obrt od 16,6 milijardi dolara i neto dobit od 4,2 milijarde dolara.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS