• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Yahoo i Google dogovor u vezi oglašavanja

Yahoo je saopštio da je sa rivalskom kompanijom Google postigao dogovor da na svojim stranama za pretraživanje emituje neke Google reklame.

 Yahoo i Google dogovor u vezi oglašavanja Izvor: MONDO

Kompanije će, kako je saopšteno, odgoditi primenu tog dogovora do oktobra kako bi američkom ministarstvu pravde dali dovoljno vremena da proceni da li je taj posao u skladu s federalnim propisima SAD, rečeno je u sedištu kompanije Yahoo.

Dogovor znači da će Yahoo pored svojih rezultata pretraživanja u SAD i Kanadi emitovati reklame koje je obezbedio Google", prenela je agencija DPA.

Zahvaljujući dogovoru koji je postignut nedugo nakon što su propali pregovori o preuzimanju Yahoo-a od strane Microsoft-a godišnji prihodi Yahoo-a bi mogli da se povećaju za čak 800 miliona dolara, procenjuje se u stručnim krugovima.

Saopštenje o dogovoru sa Google-om je objavljeno nedugo nakon što je Yahoo otkrio da je kompanija Microsoft zvanično okončala razgovore o preuzimanju i saopštila da nije zainteresovana za kupovinu čitave firme Yahoo.

"Kad je reč o preuzimanju samo Yahoo pretraživača, što je predložio Microsoft, odbor direktora kompanije Yahoo je zaključio da bi nakon takve transakcije kompanija ostala bez nezavisnog pretraživača, kojeg smatra ključnim delom svoje budućnosti i misli da to nije u interesu akcionara", navodi se u saopštenju Yahoo-a.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS