• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook prijatelji se bolje zezaju od tebe?

Gledajući slike Facebook prijatelja možeš baš da se "ubedačiš" - oni su na skijanju, na moru, na ludim žurkama, u društvu ljepotica... a većina izgleda kao da je upravo sišla sa modne piste.

 Facebook prijatelji se bolje zezaju od tebe? Izvor: MONDO

Nemoj biti ljubomoran - i ti možeš tako.

Istraživanje američkih stručnjaka je pokazalo da nas društvene mreže čine zavidnim. Dok gledate slike vaših prijatelja na Facebooku imate osjećaj da su svi srećniji od vas, da se ljepše provode i da je zbog toga život nepravedan.

Bez obzira na to što uglavnom znamo da su te slike samo "poza" i želja da se na društvenim mrežama ostavi što bolji utisak o sebi, fotografije ipak izazivaju ljubomoru kod drugih.

Istraživanje koje je obuhvatilo 425 američkih studenata koji na Facebooku u prosjeku provode pet sati dnevno, je pokazalo da, bez obzira na to što znamo da se najčešće radi o "lažnoj realnosti", imamo osjećaj zavisti gledajući tuđe super zanimljive i lijepe fotografije, piše "Dejli mejl" (Daily Mail).

Osjećaj ljubomore, zaključuju ostraživači, intenzivniji je među takozvanim virtuelnim prijateljima koji se ne poznaju u realnom životu.

Da li to znači da ne treba gledati tuđe profile i fotografije?

Ne. Na društvenim mrežama slobodno gledajte kako drugi "žive", ali se družite sa pravim prijateljima i u realnom svijetu. Drugari od "krvi i mesa" i socijalizacija koja ne podrzumeva sjedenje za kompjuterom ili telefonom, jedini je lijek protiv usamljenosti i ljubomore, poručuju stručnjaci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS