• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li šta će Google promijeniti?

Važno obavještenje o promijeni politike privatnosti na pretraživaču stoji već nekoliko nedjelja, ali samo jedan od osam korisnika ga je pročitao.

 Znate li šta će Google promijeniti? Izvor: MONDO

Google je najavio velike izmjene u načinu na koji će koristiti podatke korisnika od 1. marta, i to obavještenje istaknuto je na sajtu već neko vrijeme. Međutim, jedno istraživanje sprovedeno u Britaniji pokazalo je da se malo ko "baktao" time da ga pročita.

Najveći Internet pretraživač promijeniće način na koji skladišti i koristi privatne podatke korisnika, kao i pojmove koje koriste pri pretrazi. Proteklog vikenda otkriveno je da će korisnici smartphone uređaja biti na meti "krađe" podataka.

Između ostalog, smartphone korisnici koji daunlouduju različite aplikacije izlažu se mogućnosti da te aplikacije preuzmu kontrolu nad određenim funkcijama njihovih telefona, kao što je fotografisanje ili pravljenje video zapisa (?!).

Nova politika koja će biti u primjeni od četvrtka donosi i mogućnost "pamćenja" lokacije sa koje je korisnik pristupio pretraživaču, i dijeljenje tih podataka sa drugim organizacijama.

"Google stavlja interes oglašivača i drugih kompanija ispred interesa korisnika, a većina ljudi ni ne zna da će nova politika početi da se primjenjuje", upozorava Nik Piklz iz britanskog udruženja za zaštitu korisnika Interneta "Big brother watch".

To udruženje sprovelo je anketu koja je pokazala da 92 odsto korisnika pretraživača nije ni otvorilo obavještenje o novim pravilima. Ostali se dijele na one koji su ga pročitali, i one koji ni ne znaju da je u toku sprovođenje novih pravila korišćenja.

Znate li koje promjene Google uvodi u vezi sa privatnošću podataka?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS